Birkózás: elbúcsúztatták az FTC mesteredzőjét, Széles Józsefet

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.03.02. 08:34
null
Széles Józseftől a Farkasréti temetőben vettek végső búcsút (Fotó: MBSZ)
Családtagjai, barátai, tisztelői, tanítványai tömege búcsúztatta el a Farkasréti temetőben a magyar birkózás kiválóságát, a Ferencváros aranydiplomás örökös tagját, a 74. életévében elhunyt Széles József mesteredzőt.

 

Mint a birkózószövetség beszámolója kiemeli – a teljesség igénye nélkül –, a sportág olyan meghatározó alakjai, mint Sastin Marianna, Lőrincz Tamás, Sike András, Repka Attila, Bácsi Péter, Fodor Zoltán, Gál Henrik és Klinga László rótta le kegyeletét.

A Magyar Birkózók Szövetségét többek mellett Bacsa Péter ügyvezető alelnök és Farkas Tibor volt főtitkár képviselte, utóbbi búcsúbeszédet is mondott, csakúgy, mint az FTC nevében Széles József edzőkollégája, Farkas Gábor.

Az 1948-as születésű Széles József az FTC szabadfogású birkózójaként kétszer nyerte meg a magyar bajnokságot csapatban, előbb 1976-ban, majd 1978-ban. Aktív pályafutása után sem szakadt el a Ferencvárostól, edzőként vállalt munkát.

A klubért végzett áldozatos munkáját 1993-ban aranydiplomával ismerték el, majd az FTC Örökös bajnoka lett, és az első, aki megkapta a 2013-ban éltre hívott Albert Életműdíjat. A 73 esztendős mesteredző 55 éven át dolgozott a Ferencvárosnál. Többek között a kétszeres világbajnok és Európa-bajnok Bácsi Péter nevelőedzője volt.

A Farkasréti temetőben ezentúl emléktábla hirdeti Széles József nevét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik