Torna: 380 millió dollár jár a Nassar-ügy áldozatainak

Vágólapra másolva!
2021.12.14. 12:19
null
Az USA Gymnasticsnek 380 millió dollárt kell fizetnie azoknak a nőknek, akiket Larry Nassar szexuálisan zaklatott (Fotó: AFP)
Az indianapolisi bíróság 380 millió dollár kártérítést ítélt meg azoknak, akiket szexuálisan zaklatott, bántalmazott az Egyesült Államok Torna Szövetségének (USA Gymnastics) azóta már elítélt orvosa, Larry Nassar.

 

A több éve tartó perben az egyik oldalon az áldozatok, a másikon pedig az USA Gymnastics, illetve az Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai Bizottsága (USOPC) állt.

Az ESPN televíziós csatorna szerint az összeg „több száz nő”, köztük az olimpiai bajnok Simone Biles, McKayla Maroney és Aly Raisman kártérítési igényét fedezi.

A pénzt az USA Gymnasticsnek kell átutalnia az érintetteknek. A szervezet elnöke, Li Li Leung a szövetség nevében bocsánatot kért az orvos okozta fájdalomért.

Larry Nassar életfogytig tartó börtönbüntetést kapott, mivel 1998 és 2015 között 265 tinédzsert, illetve fiatal nőt, köztük olimpiai érmeseket molesztált. A feljelentést azonban nem a USOPC, hanem az egyik áldozat, McKayla Maroney tette meg 2017 szeptemberében. Négy hónap múlva az amerikai tornaszövetség összes igazgatója lemondott a botrány miatt, később pedig a USOPC elnöke is távozott a posztjáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik