Felnőtt tartalom!
Felnőtt tartalom!

A következő oldalon felnőtt tartalom található! Csak akkor folytassa az olvasást, ha elmúlt 18 éves!

elmúltam 18 éves, folytatom
még nem vagyok 18 éves
V. Á. 2021.09.17 13:15

Torna: megrázó vallomások, tovább vizsgálják a Nassar-ügyet

Mint ismert, a jelenleg is életfogytiglani büntetését töltő Larry Nassar több száz fiatalkorút molesztált, köztük több olimpiai bajnokot. Az Amerikai Egyesült Államok Szenátusa most az vizsgálta, hogy az FBI hibázott-e a nyomozás közben – számolt be róla a CNN.

 

Simone Biles Larry Nassar mellett az egész rendszert hibáztatja (Fotó: AFP)


Larry Nassart, az amerikai női tornászválogatott és a Michigan State University volt sportorvosát 2018 januárjában ítélték 40–175 év börtönre – első büntetőtárgyalásán 60 évet kapott –, majd februárban újabb 40–125 év büntetést róttak ki rá, miután legalább 158 nőt molesztált, többségében fiatalkorút és kiskorút. Az áldozatok között van minden idők egyik legjobb tornásznője, a négyszeres olimpiai bajnok Simone Biles, de a szintén ötkarikás aranyérmes Gabby Douglas, McKayla Maroney és Jordyn Wieber is. Az ügy hátteréről bővebben IDE KATTINTVA olvashat.

A tornászok már 2015 júliusától tettek bejelentést az FBI-nak a zaklatás miatt, azonban a hatóságok csak 2016 augusztusától foglalkoztak az üggyel.

Biles szeptember 15-én, az amerikai szenátus bizottsági meghallgatásán beszélt az ügyről.
„Mennyit ér egy kislány élete?” – tette fel a kérdést a 24 éves sportolónő.

„Hibáztatom Larry Nassart, de a rendszert is, amely lehetővé tette ezeket a visszaéléseket. Ha egy ragadózónak megengedjük, hogy gyermekeket bántson, annak a következményei gyorsak és súlyosak lesznek” – idézi a BBC Biles szavait.

„Miután kétezer-tizenöt nyarán elmondtam a bántalmazási történetem az FBI-nak, nemcsak, hogy nem jelentették, hanem amikor tizenhét hónappal később dokumentálták a jelentést, teljesen hamis állításokat fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, amiket mondtam” –  idézi a CNN McKayla Maroneyt, aki Londonban lett olimpiai aranyérmes.

McKayla Maroney felidézte a megrázó eseményeket (Fotó: AFP)

Maroney felidézte azt az esetet, amikor Nassar altatót adott be neki, tíz évvel ezelőtt – ekkor 15 éves volt a tornász.

„Meztelen voltam, teljesen egyedül, ő rajtam feküdt, és órákon át molesztált.”

Christopher A. Wray, az FBI igazgatója szerint mulasztást követtek el az ügynökök. A 2017 óta hivatalban lévő vezető elmondta, hogy ezek az „akciók” lejáratják a többi 37 ezer dolgozót, akik jól végzik a munkájukat az irodánál. Az elmúlt hetekben az FBI kirúgta azt az ügynököt, aki nem indított megfelelő vizsgálatot a Nassar-ügyben. Egy másik felügyelő pedig – a jelentés szerint – a protokoll megsértése és hamis nyilatkozatok megtétele miatt vonult nyugdíja 2018 januárjában.

„Sajnálom, hogy ennyien cserbenhagyták önöket. Azt különösen, hogy voltak olyan emberek az FBI-nál, akiknek lett volna lehetőségük már kétezer-tizenötben megállítani ezt a szörnyeteget, de kudarcot vallottak. Ez megbocsáthatatlan” mondta el Wray.

2021.10.22 09:22:39

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

„Szerettem a harmadik helyen játszani, mert sokszor éppen az döntött, nyerek-e vagy sem.”

2021.10.21 12:21:31

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Az északír rögbilegenda, aki újra és újra átlépte a határokat a nyolcvanas években.

2021.10.20 19:25:16

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

Sportkönyvtár: Különleges hangvételű riportkönyv a Videoton UEFA-kupa-meneteléséről.

2021.10.18 17:05:36

Egyéb egyéni ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)

Beszélgetés diplomáciai feladatokról, a sport konzerváló erejéről és persze a teniszről.

2021.10.18 22:04:42

Egyéb egyéni L. P. I.