MOB-botrány: milliós bérkiegészítés, miközben az MPB-ben fizetés sincs

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2021.12.28. 09:00
null
Szabó László
Mint arról beszámoltunk, Kulcsár Krisztián 116 százalékos fizetésemelése után újabb, a Magyar Olimpiai Bizottságon belüli furcsa kifizetésekről szerzett tudomást az Origo. A sportban működő egyéb köztestületeknél nem szokás az ilyesmi, általában fizetés sincs, derült ki gyors körkérdésünkből.

„2015. július elején választottak meg a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökének, s azóta kétszer újraválasztottak: a kezdetek óta nem kapok tiszteletdíjat a munkámért, nem kértem és nem kaptam jutalmat sem a riói, sem a pjongcsangi, sem a tokiói paralimpia után – mondta a Nemzeti Sportnak Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. – A telefonszámlámat magam fizetem, az egyetlen juttatás, amit kapok, havi nyolcvanezer forint értékben egy MOL-kártya, amellyel tankolhatok a benzinkúton a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökének biztosított Toyota Corollába, amelynek használata nemzetközi szponzori kötelezettség.”

Balogh Gábor, a Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség elnöke, akit immár második alkalommal választottak a szervezet élére, lapunk megkeresésére elmondta, hogy neki sincsen fizetése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik