Munkatársunktól
2021.12.27 19:47 Frissítve: 2021.12.28 07:36

MOB-botrány: itt az elnököt lemondásra felszólító levél

A Magyar Olimpiai Bizottság öt olimpiai bajnok elnökségi tagja is kéri, hogy Kulcsár Krisztián „azonnali hatállyal mondjon le” elnöki tisztségéről.

Kulcsár Krisztián (Fotó: Sipeki Péter/Kelet-Magyarország)
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
 
Fizetésemelése után négymilliós jutalmat is kapott Kulcsár, szabálytalanul 
Már kilencen megvonták a bizalmukat Kulcsár Krisztiántól – sajtóhír 
Kulcsár sebtében összehívta az elnökséget 
MOB: Kulcsár Krisztián tavaly 1.2-ről 2.6 millió forintra emelte a fizetését
MOB: az elnökség és tagság többsége Kulcsár Krisztián ellen
MOB: bizalmi szavazás lesz Kulcsár Krisztián személyéről
Legendákat is kisöpörtek a MOB tagságából
MOB: az MSÚSZ is hibásnak tartja az új alapszabályt
Sportpolitika: közgyűlést tartott a MOB

A Nemzeti Sport birtokába került dokumentumok tanúsága szerint visszautasították a részvételt a keddre sebtében összehívott elnökségi ülésen és eljuttatták a sajtóban már idézett, lemondásra felszólító levelüket Kulcsár Krisztián elnöknek, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének csaknem kétharmadát kitevő, elégedetlen tagok.

Ezekből immár feketén-fehéren kiderül, hogy a 14 tagú elnökség nagy többsége valóban nem hajlandó többé együtt dolgozni Kulcsárral, mint írják: „Elveszítettük a bizalmunkat a jelenlegi elnökben, ezért közösen kérjük Kulcsár Krisztián elnök urat, hogy azonnali hatállyal mondjon le tisztségéről." A levél aláírói között öt olimpiai bajnok neve olvasható: Vári Attila, Kovács Antal, Magyar Zoltán, Wladár Sándor, Gyurta Dániel, de aláírta azt az elnökség egyetlen hölgy tagja, Pálinger Katalin, valamint a két alelnök, Deutsch Tamás és Schmidt Gábor is.

A dokumentumból kiderül, hogy ugyanezt a szöveget írhatták alá az olimpiai sportágak szövetségeinek vezetői és a MOB-közgyűlés jelenlegi tagjai közül is sokan, a Magyar Nemzet korábbi információi szerint összesen harmincnál is több mandátum képviselői (a közgyűlés most 51 tagú).

Kulcsár Krisztián elnök sorsáról a csütörtöki bizalmi szavazás dönt a MOB rendkívüli, erre a célra összehívott közgyűlésén.

 


A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A levél aláírói: Gyurta Dániel, Schmidt Gábor, Vári Attila, Markovits László, Wladár Sándor, Pálinger Katalin, Deutsch Tamás, Kovács Antal és Magyar Zoltán (NS-montázs)
2023.06.04 17:58:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És hogy milyen edző volt, az egy hete 79 éves korában elhunyt korábbi kiváló öttusázó, vízilabdázó Bodnár János? Sportágtól függetlenül, íme rá egy jellemző mondat: „Ars poeticám nincs, mert az alapvetés, hogy nem csupán versenyzőt, embert is kell faragnom a tanítványaimból.”

2023.06.03 23:04:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén vállalja a klub iránti szeretetét, lassan egy éve pedig már hivatalosan is tesz, tehet a Lokiért.

2023.06.03 22:20:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ez a publicisztika nem Suhajda Szilárdról, hanem a halálát övező reakciókról, a szokás szerint kettészakadt közhangulatról, a szinte kizárólag „féloldalas” gondolkodásról és véleményekről szól. Ezért vártam vele ennyit. Hiszen nem az a kérdés, kinek van igaza, hanem az, miért akarunk megint igazságot hirdetni olyan ügyben, amelyben egyetlen, objektív, osztatlan igazság nincs, nem is lehet.

2023.05.30 17:00:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszke rá, hogy harmadik olimpiai bajnoki címének megszerzése után megszólaltathatta Szilágyi Áront.

2023.05.25 15:33:37

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A gazdasági, társadalmi, kulturális háttér fellebbentése segít megismerni az ok és okozati összefüggéseket.