Munkatársunktól 2021.12.22 22:25 Frissítve: 2021.12.29 12:34

MOB: az elnökség és tagság többsége Kulcsár Krisztián ellen

Lapunk hétfőn úgy értesült, a Magyar Olimpiai Bizottság bizalmi szavazást indítványoz Kulcsár Krisztián személyéről. A Magyar Nemzet információi szerint az elnökség és a tagság többsége az elnök ellen voksolna.

Kulcsár Krisztián (Fotó: Sipeki Péter/Kelet Magyarország)

 

 
MOB: bizalmi szavazás lesz Kulcsár Krisztián személyéről
Legendákat is kisöpörtek a MOB tagságából
MOB: az MSÚSZ is hibásnak tartja az új alapszabályt
Sportpolitika: közgyűlést tartott a MOB

Mint a Nemzeti Sport korábban többször is beszámolt róla, az elmúlt időszakban a magyar sport szereplői és a MOB-tagság köreiben egyre többen nehezményezték a szervezet elnöke, Kulcsár Krisztián vezetési stílusát és ellentmondásos törekvéseit. Mint megírtuk, a közgyűlés létszámának drasztikus csökkentésével több olimpiai bajnokot és legendás sportolót söpörtek ki a MOB-ból, ráadásul az új alapszabály szerint a tagok jelentős részét ezentúl az elnökség jelölte volna.

Úgy tűnik, a népszerűtlen intézkedések nem maradnak következmények nélkül, a Magyar Nemzet legalábbis szerdán úgy értesült, hogy a 14 tagú elnökségből nyolcan, köztük a két alelnök (könnyen kikövetkeztethető, hogy Deutsch Tamásról és Schmidt Gáborról van szó) az elnököt lemondásra felszólító nyilatkozatot írtak alá, a tagság többsége pedig a december 30-ra összehívott rendkívüli közgyűlés előtt deklarálta, az elnök ellen voksol, ha szavazásra bocsátják a kérdést. A lap kitér rá, hogy Kulcsár Krisztiánnak azért lehetett fontos ilyen korai időpontra összehívni a küldötteket, mert így már nem jelenthetik be új tag delegálását az érintett sportszövetségek, ő viszont még mindenképp a MOB – vívószövetség által delegált – tagja lesz.

Az ügy azonban állítólag új fordulatot vett, amikor a meghívó kiküldését követő napon az 51 tagú közgyűlés jóval több mint fele aláírt egy közös nyilatkozatot, amelyben kijelenti, a december 30-i közgyűlésen az elnök visszahívására szavaz. Ez gyakorlatilag egyet jelentene a 2017 óta regnáló, 2020 júniusában újraválasztott Kulcsár bukásával.

2022.05.19 15:18:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Raymond van Barneveld dupla győzelmet aratott Magyarország első nagyszabású darts show-ján. (x)

pr
2022.05.19 12:25:34

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2022.05.17 22:40:15

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Hisz a sport az érzelem (minden érzelem) oly intenzív megjelenítője, mint semmi más, az általa kiváltott emóció a jelent s a közvetlen holnapot úgy tartja fogva, akár a bilincs, sőt, „édes bilincs”, ahogy Tamási Áron a szülőföldről mondta valamikor.

2022.05.16 18:12:37

Egyéb egyéni K. B.

Pályafutása legnagyobb sikerét érte el a Romániában rendezett Eb-n, ráadásul először indult a 65 kg-os kategóriában.