Evezés: minden idei világbajnokságot törölt a FISA

Vágólapra másolva!
2020.04.14. 16:52
Az áprilisra és májusra tervezett világkupaversenyek, a luzerni olimpiai kvalifikációs viadal, a belgrádi ifjúsági Eb, a poznani felnőtt kontinensbajnokság, ugyanúgy az augusztus 16-23-ra meghirdetett bledi világbajnokság után két újabb, nagy érdeklődéssel várt eseményt is törölt az idei naptárából a FISA, az evezős sport nemzetközi szervezete – írja az SzPressz hírszolgálat.

Utolsóként a Beach Sprint, valamint a Tengeri Világbajnokság esett áldozatul a koronavírus világjárványnak, annak ellenére, hogy a Lisszabontól 16 kilométerre fekvő Oeirasban októberben, tehát hat hónap múlva várták volna a városukba a világ legjobbait a portugál szervezők.

„Minden egyes halasztásról vagy törlésről az érintett tagszövetségek véleményét kikérve, az országukban kialakult egészségügyi helyzetet megismerve egyeztetett döntések születettek, amelyek alapjául az Egészségügyi Világszervezet ajánlásai szolgáltak. A cél a keletkező károk minimalizálása volt, még inkább az, hogy ne kergessük a versenyzőket lehetetlen, az egészségükre a legkisebb mértékben is veszélyes helyzetbe. Közismert, hogy a nagy célok megvalósítására készülő sportolók közül sokan tűzön-vízen át képesek megharcolni a sikerért, még kockázatot is vállalnának, ha kiskapukat találnának, vagy maradna számukra egy cseppnyi remény is. Most viszont nekik is el kell fogadniuk azokat a korlátozásokat, amelyeket az érett gondolkozású társaik már első szóra elfogadtak” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Szántó Éva, a FISA Végrehajtó Bizottságának tagja, a nemzetközi szövetség versenyszervezési bizottságának vezetője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik