Darts PL: Wright elképesztő döntőt bukott, Van Gerwen a bajnok!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.18. 23:16
null
Michael van Gerwen rendkívüli döntőben nyerte meg a darts Premier League-et
Michael van Gerwen nyerte meg a darts Premier League 2017-es kiírását, miután a csütörtöki döntőben Londonban 11:10-re legyőzte a skót Peter Wrightot.

Bár Peter Wright kimerítő meccset vívott Phil Taylorral az elődöntőben, és alig fél órát pihenhetett utána, mégis óriási lendülettel kezdett. A skót 5:1-re és 6:2-re is vezetett a formáját erősen kereső Van Gerwennel szemben. Hideg zuhany volt ez a javából a holland világbajnoknak és világelsőnek, aki nem mellesleg a címvédője is volt a Premier League-nek.

A szünetre Wright 7:3-as vezetésével mentek el. A félidőben Van Gerwen körátlaga 99.18 volt, míg Wright – akinek így már csak négy leget kellett megnyernie a végső győzelemhez – 105.51-gyel menetelt.

Van Gerwen többször eljátszotta már ebben a szezonban, hogy pocsékul kezdett egy meccset, de aztán hirtelen lendületbe jött, és megfordította a csata sorsát. A kérdés az volt, hogy a PL-döntőben is képes-e erre.

És a holland henger be is indult, 8:7-re szépített., majd 8:8-ra egyenlített. Még így is Wrightnál volt az előny, hiszen ő kezdhette a meccset, tehát egy esetleges mindent eldöntő leget is a skót kezdhetett.

Úgy tűnt, hogy Van Gerwen hiába támadt fel: Wright időben kapcsolt, és 10:9-nél nyerő helyzetbe került. Hat meccsnyila is volt a végső győzelemhez, de izgalmában mindet elrontotta, Van Gerwen pedig kiegyenlített. Még így is Wright kezdhette a mindent eldöntő leget, ám láthatóan sokkolta a korábban kihagyott rengeteg lehetőség. Van Gerwen kegyetlenül kihasználta ezt, és megnyerte ezt a játékot, s egyben a Premier League-et is.

 



 

DARTS PREMIER LEAGUE,
DÖNTŐ (LONDON)

Michael van Gerwen (holland)–Peter Wright (skót) 11:10

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik