Torna: riói olimpikonunk újra formába lendült, bizonyítana

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.16. 10:28
A női tornászválogatott tagjai közül a két olimpikon, Böczögő Dorina és Kovács Zsófia is szerepel a hétvégi cottbusi világkupaversenyen.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a rió olimpián induló Kovács Zsófia mind a négy szeren bemutatkozik, hiszen mostanra sikerült újra formába lendülnie az ötkarikás játékok pihenője után. A cél, hogy valamennyi szeren a Rióban bemutatott gyakorlatokat adja elő, és arra jó, reális pontszámokat kapjon.

Böczögő Dorina felemás korlát kivételével valamennyi szeren ott lesz. A szövetségi kapitány elmondta, a kétszeres olimpikon új elemmel készül korláton, amelyet remélhetőleg a november végi győri Mesterfokú Bajnokságon be is épít bemutatójába.

Az októberi szombathelyi Challenge Világkupa óta, amelyen nemcsak a talajt nyerte meg, hanem szériagyőztes is lett, talaja is módosult. A vk-győztes tovább fejlődött, ráadásul saját forgáskombinációkat talált ki, amelyet türelmesen ki is gyakorolt, és ezzel most szerepel először nemzetközi porondon.

A magyar férfiválogatott tagjai közül hat tornász is ott lesz Cottbusban, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián mellett Babos Ádám, Kardos Botond, Vecsernyés Dávid, Selemeczi Bánk és Kállai Zoltán. Csütörtökön és pénteken a selejtezőket, szombaton és vasárnap a döntőket rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik