Darts: elsöprő Phil Taylor- és Van Gerwen-győzelem a PL-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.10. 23:29
Phil Taylor sorozatban ötödik meccsén aratott győzelmet a dartsosok Premier League-sorozatának hatodik állomásán. Riválisa, Michael van Gerwen is folytatta hetek óta tartó remek játékát.

A világbajnok Gary Anderson lesimázta a PL-újonc Michael Smith elleni meccsét: bár 4:1-es vezetésnél engedett két játékot angol ellenfelének, összességében nem volt kérdéses a győzelme.

A vártnál kevesebb izgalmat hozott a játéknap rangadója, amelyen a világbajnoki második Adrian Lewis a mérkőzés előtt harmadik helyen álló Peter Wright ellen mérkőzött. Lewis remekül játszott, győzelmével pedig megelőzte a tabellán az extravagáns skótot.

Rendkívül pontatlanul kezdett Raymond van Barneveld, amit James Wade ki is használt, és megnyugtató előnyt dolgozott ki magának (2:5). Háromleges hátrányban azonban Barney villantott egy 161-es kiszállót, majd visszajött a meccsbe. 5:6-os állásnál esélye volt a hollandnak döntetlenre mentenie a találkozót, ekkor azonban megint a meccs eleji Van Barneveldet láthattuk, amit már nem hagyott büntetlenül Wade.

Phil Taylor fantasztikus formában játszik az utóbbi időben. Azok után, hogy múlt héten fölényes győzelmet aratott Adrian Lewis ellen, ezúttal Robert Thorntont mosta le úgy, hogy játékot sem vesztett a dartslegenda.

Folytatódott a Van Gerwen-káprázat is. A holland dartsos sorozatban harmadik hete dob óriásátlagot: Dave Chisnall ellen 113.46 pontot dobott körönként, amivel nem sok esélyt hagyott neki.

DARTS, PREMIER LEAGUE
6. ÁLLOMÁS, NOTTINGHAM

Michael Smith (angol)–Gary Anderson (skót) 3:7
Peter Wright (skót)–Adrian Lewis (angol) 3:7
Raymond van Barneveld (holland)–James Wade (angol) 5:7
Robert Thornton (skót)–Phil Taylor (angol) 0:7
Dave Chisnall (angol)–Michael van Gerwen (holland) 2:7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik