Karate: hatszázan küzdenek a magyar bajnoki címekért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.17. 09:20
Hatvan klub hatszáz versenyzőjének részvételével rendezik meg a hétvégén a 15. karate magyar bajnokságot. A 2020-as olimpiai részvételre pályázó küzdősport kétnapos mogyoródi versenye az egyik fő eseménye a Magyar Karateszövetség által meghirdetett Karate éve 2015 programsorozatnak.
Szombaton a 8-9, a 10-11, a 12-13 évesek, valamint a kadétok versenyszámait bonyolítják le. Vasárnap kerül sor a juniorok, az U21-es korosztály és a felnőttek kategóriáira.

A magyar bajnokságon tatamira lép a júniusi baki Európai Játékokra kvótát szerző Tadissi Martial, akárcsak a februárban U21-es Európa-bajnoki címet nyerő Hárspataki Gábor. Ami a fiatalabbakat illeti, az indulók között van a kadét világ- és Európa-bajnoki aranyérmes Boussebaa Aicha, csakúgy, mint az idei korosztályos Eb-n a kadétok mezőnyében harmadik helyen végző Czagány Dóra.

A verseny a magyar bajnoki címek eldöntésén túl kiemelten fontos a kadét-, junior- és U21-es korú karatésoknak, hiszen ez a harmadik állomása az Indonéziában ősszel megrendezendő korosztályos világbajnokságra kvalifikáló versenysorozatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik