Íjászat: csaknem száz induló a budapesti szabadtéri számszeríjász Eb-n

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.07.24. 16:02
Címkék
Tizenkét ország csaknem száz versenyzőjét várják a szervezők az augusztus 1. és 6. között sorra kerülő  budapesti szabadtéri számszeríjász Európa-bajnokságra.

Mátrai István, a Magyar Sportlövők Szövetségének számszeríjász szakágvezetője, egyben a kontinensviadal főszervezője a vasárnapi felvezető sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a legjobb eredményre a Lénárt Ágota, Kocsis Mária, Kárpáti Krisztina összeállítású női csapattól lehet számítani.

A számszeríjászat szabadtéri – angol nevén field – ágában rendezendő Eb-n összesen öt kategóriában – kadett, junior, férfi, női és szenior – hirdetnek eredményt. Az érmekre a horvát, az orosz, a francia és a német nyílpuskások pályáznak a legnagyobb eséllyel.

A magyarok tekintélyes múlttal rendelkeznek a számszeríjászatnak ebben az ágában. A nemzetközi versenyzéstől már visszavonult Baranyi József például négy világ- és négy Európa-bajnoki aranyéremmel rendelkezik, a férfiaknál címvédő, ráadásul mind a négy világcsúcsot – 35 m, 50 m, 60 m és összetett – ő tartja. Távollétében a hazai versenyzők közül a legjobb szereplés a női csapat mellett a szenior kategóriában Mátrai Istvántól és Terényi Antaltól, valamint a Mátrai, Terényi, Kuti Gusztáv összeállítású szenior csapattól remélhető. Ők kedvező esetben akár érmet is nyerhetnek.

A budapesti számszeríjász Európa-bajnokság a Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpontban augusztus 1-jén a Hegyvidék Kupa nevet viselő előversennyel kezdődik. A megnyitót 2-án tartják, csapatversenyben 4-én hirdetnek végeredményt, az egyéni döntőket augusztus 6-án rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik