Íjászat: Bognár Fanni negyedik lett a visegrádi terepíjász-vb-n

Vágólapra másolva!
2010.07.18. 18:14
Szenzációsan szerepelt Bognár Fanni a visegrádi terepíjász-világbajnokságon, egyedüli magyarként került be a bronzcsatába a női junior csigás íjas kategóriában, amelyben az előkelő negyedik helyet szerezte meg.

A visegrádi terepíjász-világbajnokság utolsó napján az egyéni arany- és bronzcsatákra került sor valamennyi kategóriában. A Királyi Palota impozáns környezetet biztosított a négy mért célon folyó fináléknak.

Bognár már a selejtezők során sejtette, hogy a végelszámolásnál a legjobbak között kap helyet. A pénteki elődöntőben a bronzcsatában való részvételre vívta ki a jogot. A Palotában a bronzmérkőzésen a magyar szurkolótábor biztatása mellett az olasz Anastasia Anastasio volt az ellenfele. Bognár a 45 méternél és a 15 méternél lévő célnál is hibázott egy kicsit az első lövéseknél, utána azonban remekelt, és több hatos találata is volt. Végül azonban 56-47-re alulmaradt Anastasióval szemben, és így a negyedik helyet szerezte meg a világbajnokságon, amely a magyar csapat legjobb visegrádi eredménye. A bajnoknő könnyező szemekkel, a szurkolótábor „Szép volt, Fanni!" kiabálása mellett vonult körbe a pályán.

Bognár Fanni: „Nagyon örülök, hogy eddig is eljutottam, de egy kicsit el is vagyok keseredve, hiszen nagyon szerettem volna a bronzérmet. Ez volt a második világbajnokságom, az előzőn csak a nyolcaddöntőig jutottam. Az első két cél első lövéseinél rosszul állítottam be az íjat, ezért nem sikerültek azok a lövések."

Thomas Bil, a magyarok szövetségi kapitánya: „Elégedett vagyok Fannival, nagyon dicséretes, hogy több hatost is lőtt. Persze kicsit izgult a bronzdöntő előtt, de ahogy beállt a lőállásba, már megnyugodott. Az egész magyar válogatott teljesítményét és a versenyhez való hozzáállást is csak dicsérni tudom:"

Vánky Sebastian MISZ-elnök: „Összességében sikeres világbajnokságot zártunk, magyar szempontból és versenyrendezési oldalról is. A külföldiek nagyon elégedettek voltak, és a FITA (Nemzetközi Íjászszövetség) is elismerését fejezte ki. Nem állunk meg itt, jön a folytatás, márciusban Budapesten terem Európa-bajnokságot rendezünk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik