Szétlövéssel az Egyesült Államokat is búcsúztatta a magyar soccaválogatott és elődöntős!

BOBORY BALÁZS (Cancún)BOBORY BALÁZS (Cancún)
Vágólapra másolva!
2024.02.25. 09:53
Elődöntős a magyar válogatott a socca Copa Américán
A sors igazságtalansága lett volna, ha a magyar válogatott nem jut be a legjobb négy közé a socca Copa Américán, hiszen végig futballozni akart riválisával ellentétben, végül rávezetések után sikerült megszerezni a győzelmet.

És akkor jött Iváncsik Norbert…

A magyar soccaválogatott 26 éves, kölyökképű második számú kapusának akkor szólt a szövetségi kapitány, Roni Ribeiro Da Silva, amikor az Egyesült Államok elleni 40 perces játékidő letelte után 1–1-et mutatott az eredményjelző-tábla, és jöhettek a szétlövések. 

Soccában nem hetesekkel, kilencesekkel, vagy éppen tizenegyesekkel dől el egy összecsapás a kieséses szakaszban, ha a rendes játékidő döntetlennel zárul, hanem rávezetésekkel. Ez azt jelenti, hogy a támadó játékosnak a félpályáról kapura kell vezetnie a labdát, és 10 másodperc alatt be kell fejeznie az akciót. 

Nos, Iváncsik végigülte a negyven percet, szomorúan konstatálhatta a meccs elején, hogy az amerikaiak a saját térfelükről ellőtt, és kétszer is megpattant szabadrúgásukkal megszerezték a vezetést. Aztán szoríthatott a többieknek, akik mindent megtettek, hogy feltörjék az ellenfél védekezését, de sokáig nem sikerült. Bosszankodhatott, amikor kimaradtak a legnagyobb lehetőségek is az amerikai kapunál. És persze ölelkezhetett a többiekkel, amikor a második félidő elején Huszty Dániel lövése valahogy utat talált az ellenfél kapujába, és egyenlítettünk. Ám hiába volt a lélektani előny a mieinknél, a meccs végéig nem érett újabb góllá a mezőnyfölény, és ekkor jött el az eddig két mérkőzésen, Mexikó és Panama ellen néhány percet kapó kapus ideje. 

„Nem egyszerű hidegen beszállni ilyen helyzetben, de ezzel nem értem rá foglalkozni, a lefújás után az edzőm ránézett, és annyit mondott, hogy én védem a rávezetéseket – mondta a meccs után Iváncsik Norbert. – „Szacsi” (Szacskó László – a szerk.) ennyit tett hozzá: „Te jössz!”. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült hozzátennem a csapat továbbjutásához.”

A mieink részéről az első két próbálkozó, Hollauer Balázs és Vörös-Torma Martin is higgadtan értékesítette saját kísérletét, Iváncsik az ellenfél próbálkozásai közül először még csak beleért, de hárítani nem tudta az első lövést, másodszorra viszont kitalálta a rivális gondolatát és lelopta a lábáról a labdát. Nálunk Szabó Marcell következett harmadiknak, az amerikai kapus hárította a lövését, de Iváncsik nem engedte, hogy az ellenfél egyenlítsen, a mindent eldöntő rávezetésnél is túljárt az amerikai játékos eszén, aki nem tudta időben befejezni lövéssel az akciót.

A magyar válogatott így jutott be a legjobb négy közé, és magyar idő szerint vasárnap délután, 17 órától az argentinokat szintén szétlövés után búcsúztató Belgiummal csap össze az elődöntőben. 

SOCCA COPA AMÉRICA
Negyeddöntő
Magyarország–Egyesült Államok 1–1 (0–1) – rávezetések után: 2–1
A magyar gólszerző: Huszty

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik