Amerikai futball: kihirdették a magyar keretet az Európa-bajnokságra

Vágólapra másolva!
2022.10.21. 13:35
null
Az osztrákok ellen új irányító debütál a magyar amerikaifutball-válogatottban (Fotó: MAFSZ.hu/Tenkl László)
A magyar amerikaifutball-válogatott vasárnap játssza le fennállása óta első mérkőzését az A-csoportos Európa-bajnokságon, melyre 45 magyar játékos utazik – közölte a Magyar Amerikai Futball Szövetség.

Tavaly a magyar válogatott háromból három meggyőző győzelemmel zárta a B-csoportos Európa-bajnokságot, így meg is nyerte azt, ennek köszönhetően idén már az élvonalban, az A-csoportban szerepelhet.

A 12 válogatottat négy csoportra osztották, a mieink a D jelű hármasba kerültek, és Franciaországgal, illetve Európa egyik legerősebb gárdájával, Ausztriával csapnak össze a csoportkörben.

A magyarok első mérkőzésüket október 23-án, vasárnap 13 órakor vívják Ausztria ellen a bécsi Donaufeld Stadionban. A mieink 45 fős keretét a Magyar Amerikai Futball Szövetség (MAFSZ) osztotta meg a hivatalos Facebook-oldalán.



A válogatott története során először lép úgy pályára, hogy nem Bencsics Márk lesz a csapat irányítója, miután a rutinos játékos tavasszal a HFL-ben térdsérülést szenvedett. Ennek ellenére a magyaroknak nincs oka búslakodni, hisz több ígéretes fiatal is bemutatkozik majd a mérkőzésen. Többek között a New Yorkban született Jebrai Regan, aki szeptemberben hivatalosan is magyar állampolgár lett, így vasárnap ő is a magyar válogatottat erősíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik