Gyorsaságimotoros-vb: elhalasztották a Kazah Nagydíjat

Vágólapra másolva!
2024.05.03. 12:21
Ha Kazahsztánban nem tudnak futamot rendezni, a balatonfőjakári Balaton Park Circuit is beugorhat helyszínként (Fotó: Árvai Károly)
A szélsőséges időjárás és az áradások miatt elhalasztották a júniusra tervezett Kazah Nagydíjat, a gyorsaságimotoros-világbajnokság idei nyolcadik futamát.

A kereskedelmi jogok tulajdonosa, a Dorna Sports pénteken jelentette be, hogy a versenyhétvégét nem június 14–16-án rendezik, de még az idén pótolják. Az áradások miatt csaknem 117 ezer embert kellett kitelepíteni a közép-ázsiai országban.

A Dorna Sports 2022 szeptemberében jelentette be, hogy az Almatitól 76 kilométerre lévő Szokol Nemzetközi Versenypályán is rendeznek majd futamot, a tavalyi versenyt azonban törölték, mert nem fejeződtek be időben a pálya munkálatai, így nem kapta meg a szükséges engedélyeket.

A jogtulajdonos tavaly szeptemberben hozta nyilvánosságra az idei versenynaptárat, amelyben a június közepére tervezett Kazah Nagydíj tartalék helyszíneként a balatonfőkajári Balaton Park Circuit is szerepel. Akkor úgy tűnt, ha Kazahsztánban bármi miatt akadályokba ütközne a verseny megrendezése, akkor a balatonfőkajári pálya lenne a „beugró”, ám a kazahok esetében egyelőre csak halasztásról van szó.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik