Ranga Péter: Már az nagy siker lesz, ha nem kapunk defektet

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.04.11. 13:15
Új dizájnnal versenyez Vepszrémben Ranga Péter (Fotó: Facebook/Ranga Rally Team)
Magyarországi Európa-bajnoki futamon még nem szerepeltek annyian, mint a pénteken kezdődő Veszprém környéki versenyen. A Sportrádióban Ranga Péter, Bútor Róbert és Tagai Róbert autóversenyzők, valamint Őry Kornél, a szervezőbizottság elnöke beszélt a versenyről.

Április 12-14 között Rally Hungary lesz a 2024-es ERC-sorozat nyitó versenye Veszprémben, A Sportrádióban a Sportközben Ranga Péter, Bútor Róbert és Őry Kornél, a szervező bizottság elnőke adott interjút Suba Katának és Virányi Zsoltnak.

Ranga Péter 2017-ben és 2023-ban is nyert Veszprémben, de most egy fokkal magasabb kategóriában indul. „Elég embert és autót próbáló gyorsasági szakaszok lesznek. Már az nagy siker lesz, ha nem kapunk defektet. A defekt és a műszaki problémák döntőek lesznek. Az Eb kapcsán nem tudok mit mondani, az országos bajnokságban szeretnénk a dobogó környékén szerepelni. Eb-n az első tíz már nagyon komoly szakmai eredmény lenne.”

A kockázatvállalás kapcsán így nyilatkozott: „Nem szeretnék többet nyújtani, mint eddig. Kecsegtető az Eb, de reálisan nézve nem szabad belemenni olyan csatába, amihez nekünk nincs rutinunk. Kevés az aszfalt, nagyon változatosak a szakaszok.” Ranga végül az autójáról is szót ejtett: „Új dekort kapott, piros sötétkék árnyalatban lesz látható, az volt a cél, hogy messziről kivehető legyen hogy mi vagyunk. Az autó egy régebbi fejlesztésű Skoda Fabia R5-ös, ehhez tudjuk a jó beállításokat.”

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg!

Bútor Róbert és Tagai Róbert 30 éves jubileumot ünnepelnek Veszprémben. „Ennyi kihagyás után ez egy izgalmas érzés. Egy jó autót kaptunk, és jó hangulatban zajlott a teszt. Meglátjuk, hogy az idősebb rutin mire megy majd a fiatal, vehemens stílussal” – kezdte Bútor Róbert, aki csapattársáról így vélekedett: „Engem megnyugtat Tagai nyugalma, jól kiegészítjük egymást.”

„Imádom a veszprémi pályákat, a murva közelebb áll hozzám, mint az aszfalt. Itt van tempó és csúszás, ami nekem nagyon bejön” – árulta el a verseny kapcsán Bútor Róbert.

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg!

Őry Kornél, az V. Rally Hungary szervezőbizottságának elnöke elmondta, hogy hatalmas sportdiplomáciai siker a verseny rendezése. „Ez a Forma 1-es világbajnoki futam után a második legjelentősebb autósport-rendezvény Magyarországon.”

A Rally Hungary lesz a 2024-es ERC-sorozat nyitó versenye Veszprémben, a magyar Európa-bajnoki futam immár ötödik alkalommal szerepel a naptárban. „A veszprémi régió már harminc éve várja a versenyzőket és a szurkolókat a rali szakágban, úgyhogy ez az ideális helyszín. Magyarország a sportrendezvények szervezésében világszínvonalú, szerettük volna mi is ezt a sort folytatni.”

Őry Kornél a biztonság kapcsán elmondta, hogy a biztonság a legfontosabb a versenyek szervezése közben is. „A motorsport alapvetően veszélyes szakág, nem véletlenül zajlik a biztonság fejlesztése. A versenyzők biztonsága nagyon magas szintet ért el. A nézői biztonsággal kapcsolatban a legfontosabb, hogy mindig ébernek kell lenni.”

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik