TCR World Tour: Michelisz nyolcadik a piros zászlót is hozó 1. versenyen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.11.03. 12:04
null
Michelisz a harmadik helyről várhatja a második futam rajtját (Fotó: Twitter/HMSGOfficial)
William Brown aratott győzelmet a TCR World Tour ausztráliai versenyhétvégéjének első futamán. A hazai versenyző mellett Mikel Azcona és Ma Csing-hua állhatott fel a dobogóra, míg Michelisz Norbert a nyolcadik helyen zárt.

 

 

A hazai versenyző, Ben Bargwanna szerezte meg a pole pozíciót az időmérőn, így ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását az első versenyen Sydneyben. Mellőle a honfitársa, William Brown rugaszkodhatott el, míg a második sorban Mikel Azcona és Bailey Sweeny foglalhatott helyet. A bajnoki összetettet vezető Michelisz Norbert a nyolcadik, míg a legközelebbi riválisa, Yann Ehrlacher a tizenharmadik rajtkockából vághatott neki a villanyfényes futamnak.

Bargwanna jól jött el a vizes pályán, és sikerült megtartani a vezetést, mögé Brown és Azcona sorolt be, míg hátrébb Michelisz kénytelen volt átszántani a füvön, aminek következményeként sok pozíciót vesztett, és egészen a tizenötödik helyig esett vissza. A Hyundai magyar versenyzője ráadásul nem sokkal később Tony D'Albertóval is összeért, ami további négy hely hátraesést jelentett a számára.

 

Az élen eközben pozíciócsere történt: Bargwanna már a harmadik körben elvesztette a vezetést, és Brown mellett Azcona, Rob Huff és Bailey Sweeny is elment mellette. Hátrébb Santiago Urrutiánál adódott gond, amit követően az uruguayi útja a bokszutcába vezetett, míg Zac Soutar a kavicságyban ragadása biztonsági autós szakaszt hozott magával.

Időközben az eső egyre hevesebben esett, s noha a versenyzőket elengedték, egyetlen kör sem telt el, és piros zászlóval megszakították a versenyt, miután több mint a mezőny fele kicsúszott a kettes kanyarban.

 

A megszakítást követően a hosszú körökön keresztül a biztonsági autó vezette fel a versenyzőket, mielőtt a versenyirányítás újra zöld jelzést adott volna a mezőnynek- Brown jól kapta el az újraindításnál, és sikerült megtartania a vezetést, mögötte Azcona, Huff, Josh Buchan és Ma sorakozott az első ötösben, míg Michelisz a tizenharmadik pozícióban haladt.

A Hyundai magyar versenyzője ezt követően szép felzárkózást mutatott be, először Jordan Cox, majd Sweenly, Buchan és Néstor Girolami mellett is elment, majd az utolsó pillanatokban Björköt is megelőzte, és így a nyolcadik helyen szelte át a célvonalat. Michelisz a visszakapaszkodásának köszönhetően a harmadik rajtkockából vághat neki a második, részben fordított rajtrácsos futamnak.

A győzelmet eközben Brown szerezte meg, a hazai pilóta mögött Azcona, valamint Ehralcher érkezett, utóbbi ugyanakkor végül nem állhatott fel a dobogóra, hiszen utólag öt másodperces időbüntetést kapott. A harmadik helyet Ma örökölte, míg a francia a hatodik helyre szorult vissza, ami azt jelentette, hogy utolérte a magyar pilótát a bajnokság élén. Michelisz és Ehrlacher így pontazonossággal várhatja a folytatást Ausztráliában.

Negyedikként Huff zárt, majd Frédéric Vervisch, Ehrlacher, Aaron Cameron, Michelisz, Björk, valamint Girolami tette teljessé a pontszerzők sorát.

Folytatás szombat reggel 6 óra 5 perckor a második versennyel.

Az egyéni összetett állása 13 verseny után: 1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 282 pont, 2. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 282, 3. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 276, 4. Rob Huff (brit, Audi) 271, 5. Néstor Girolami (argentin, Honda) 228, 6. Thed Björk (svéd, Lynk & Co) 216.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik