Kamion Eb: Kiss Norbert kettős sikert aratott szombaton

Vágólapra másolva!
2023.09.30. 21:07
null
Kiss Norbert kettős győzelemmel zárta a napot Spanyolországban (Fotó: Facebook/Kiss Norbi)
Kiss Norbert kettős győzelmet aratott a gyorsasági kamion Európa-bajnokság jaramai záróhétvégéjének első napján. A Révész Racing versenyzője már a múlt héten bebiztosította ötödik kontinensbajnoki címét a kategóriában.

 

A Révész Racing tájékoztatása szerint a 38 éves szombathelyi pilóta ismét megszerezte a pole pozíciót, de a jól sikerült rajt után mögötte többen is összeütköztek, ezért piros zászlóval megállították a versenyt.

Ez azonban nem zavarta meg a címvédőt, aki a második rajt után az élre állt, és ettől kezdve biztosan vezetett, majd elsőként intette le a kockás zászló.

A második felvonásban a nyolcadik hely jutott a magyar kamionosnak, de a hatodik körre egy remek manőver után ellépett a többiektől és kettős győzelemmel zárta a napot Spanyolországban. A sorozat honlapja szerint Kiss megdöntötte saját rekordját – 2015-ben 19 győzelemig jutott –, az egy idényen belüli futamgyőzelmek számát tekintve ugyanis szombaton a 21. sikerét zsebelte be.

A Révész Racing versenyzője már a múlt héten bebiztosította ötödik kontinensbajnoki címét, és pillanatnyilag 98 pontos előnnyel várja a szezon utolsó versenynapját.

A záróhétvégén vasárnap 14.10-től kerül sor a forduló harmadik futamára, az idénybeli utolsó viadalt pedig 16.25-től rendezik Jaramában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik