MotoGP: Binder nyerte meg a szombati sprintfutamot

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.04.30. 00:42
null
A KTM-ek nagyon gyorsak voltak a szombati jerezi sprontfutamon (Fotó: AFP)
A KTM-mel versenyző Brad Binder nyerte meg a MotoGP jerezi Spanyol Nagydíjának szombati sprintfutamát a vb-címvédő Francesco Bagnaia és KTM-es csapattársa, Jack Miller előtt.

A sprintfutam kétszer rajtolt el, az első próbálkozásnál ugyanis tömegkarambol történt, Franco Morbidelli ütközött Álex Márquezzel, ami miatt a Yamaha olasz pilótáját hosszú körös büntetéssel sújtották a vasárnapi fő versenyre. A balesetbe a vb-éllovas Marco Bezzecchi, valamint Augusto Fernández is belekeveredett, szerencséjükre mindannyian újra tudtak indulni – igaz, a legjobb tízbe csak Bezzecchi fért be, 9. lett.

A második rajt után a pole-ból induló Aleix Espargaró Apriliáját Binder, Miller, Bagnaia és Jorge Martín is faképnél hagyta, a rajtelső később ki is esett a versenyből – vasárnap újra próbálkozhat.

A győzelemért eleinte a két KTM-es csatázott, majd a Binderről lemaradó Millert Bagnaia támadta, és el is vette tőle a második helyet.

A hétvége sztorija Dani Pedrosáé, a KTM tesztpilótája a harmadik gyári motorral beugorhatott erre a versenyhétvégére, és miután az első szabadedzést az élen zárta, a sprintfutamon hajszállal kapott ki Miguel Oliveirától az 5. helyért folyó csatában.

GYORSASÁGIMOTOROS-VB, SPANYOL NAGYDÍJ
A VASÁRNAPI PROGRAM
12.00:
Moto3, futam (Tv: Match4)
13.15: Moto2, futam (Tv: Match4)
15.00: MotoGP, futam (Tv: Match4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik