Rali ob: az újdonsült apuka, Velenczei vezet a Mecsek ralin

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2022.06.24. 21:47
null
Velenczei Ádám Skodája (Fotó: Csatlós Norbert)
Négy gyorsasági szakaszt tartottak meg pénteken a Mecsek ralin – az országos bajnokság negyedik viadalának zárónapját a Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt páros várja vezető pozícióból.

Tudták, hogy szoros lesz. Ha másért nem, hát azért biztosan, mert a rali országos bajnokság eddig megtartott három futamán is tizedmásodpercekre menő küzdelem zajlott. Így azután egyáltalán nem meglepő, hogy az összetett pontversenyben Vincze Ferenc mindössze három ponttal vezet Velenczei Ádám előtt, és a legutóbbi futamot nemzetközi elfoglaltsága miatt kihagyó, korábbi WRC2-világbajnok Mads Östberg hátránya is csak 15 pont. Pécsett mindhárman odaálltak a rajtvonalhoz, ami garantálta a jó versenyt.

Velenczei Ádám a négyből egy szakaszt nyert meg (éppen azt, amelyiket már sötétedés után tartottak meg), ám ő nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, így vezet a versenyben. Ennél jobban csak annak örül, hogy csütörtökön megszületett kislánya, Alíz. Friss apukaként nemhogy óvatosabb lett volna, hanem még gyorsult is.

Igaz, azért nem dőlhet hátra az ülésében, mivel tizedekre menő a küzdelem – és nem más üldözi, mint Mads Östberg. A skandináv pilóta két hónapja nem járt hazánkban, de tavaly megnyerte a pécsi versenyt, ezért a kedvence – no meg azért, mert a városnak fantasztikus a hangulata.

„Kihagytunk egy magyar versenyt, de nagyon örülök, hogy újra itt lehetünk a kedvenc futamunkon. Sajnos a padkavédelemnek szánt gumik többször is kint voltak az úton, ami elég veszélyes” – mondta a norvég, akinek Vincze Ferenc lohol a nyomában.

Természetesen ő is az első helyet célozta meg, ám igazából a bajnoki címért folyó küzdelem a legfontosabb számára, az, hogy az összetettben megtartsa a vezető pozíciót – nyert is két gyorsasági szakaszt, de mivel az autója az első körben „tolta az orrát”, veszített néhány tizedet, ami egy ilyen kiélezett csatában nagyon hiányzik.

„Most jobb előjelekkel vártam a versenyt, mint legutóbb, amikor elkaptam valami nyavalyát és alig bírtam összevakarni magam – mosolygott a korábbi abszolút bajnok Vincze. – Nem is baj, hogy jól vagyunk, mert erősödött a mezőny, itt van Mads Östberg, aki tavaly nagyon jól szerepelt a pécsi pályákon.”

A Mecsek rali szombaton hat gyorsasági szakasszal ér véget.

MECSEK RALI, AZ OB 4. FUTAMA, PÉCS
Abszolút sorrend 4 gyorsasági szakasz után:
1. Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Topp Cars Rally Team, Skoda Fabia Rally2 Evo) 32:46.9, 2. Östberg, Barth (norvég, svéd, Citroën Rally Team Hungary, Citroën C3 Rally2) 5.9 másodperc hátrány, 3. Vincze, Németh (Korda Racing, Skoda Fabia R5) 6.9 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik