MotoGP: trópusi vihar miatt csúszott a rajt, Marc Márquez nem versenyezhet

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2022.03.20. 09:28
null
Marc Márquezt (középen) nem engedték elindulni az Indonéz Nagydíjon (Fotó: AFP)
Magyar idő szerint reggel nyolckor kellett volna elrajtolnia a MotoGP mezőnyének, azonban egy trópusi vihar miatt csúszott az Indonéz Nagydíj a legfontosabb kategóriában. Nem lehetett ott a rajtnál Marc Márquez, aki a reggeli bemelegítő edzésen negyedszer bukott a hétvégén. Bár saját lábán hagyta el a bukóteret, az agyrázkódás jelei már akkor látszottak rajta.

A nap (eddigi) legnagyobb híre, hogy Marc Márquez nincs versenyzésre alkalmas állapotban a negyedik esését követően a hétvége során. A ma reggeli esés hosszú idő óta az egyik legnagyobb high side bukás volt, amit láthattunk.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
nso_uj_cikk_embed
mceBlockPasteEnd

 

A pályán történt első kivizsgálások mindenféle törést kizártak, ennek ellenére a Lombok sziget fővárosában található Matarami Kórházba vitték helikopterrel további kontrollra. Autóval nagyjából másfél óra lett volna az út, ezért volt a légi szállítás.

A spanyolt ért többszörös trauma közül a fejét ért behatás az, ami a legnagyobb figyelmet kapja. Az új orvosi protokoll szerint idéntől egyébként is komolyabban veszik az agyrázkódást, Márquez esetében pedig ez többszörösen indokolt. Ne felejtsük el, hogy nemrég térhetett csak vissza a motorozáshoz három hónapnyi teljes stop után, amit szintén egy agyrázkódás, illetve az utána kialakult kettős látás tett szükségessé.

Mindezek miatt az orvosi stáb, teljes egyetértésben a csapattal és a versenyzővel, úgy döntöttek, hogy nem engedik rajthoz állni a nyolcszoros világbajnokot. A következő 24-48 óra nagyon fontos lesz, hogy kiderüljön, visszatér-e bármilyen probléma a látásával.

Ami pedig az időjárást illeti, a Moto2-esek rajtja előtt kezdett el csepegni az eső, ami az ő futamuk alatt még nem erősödött, de a leintés után nem sokkal lecsapott a trópusi vihar.

És amikor azt mondjuk, vihar, akkor a legerősebb verzióra gondoljunk. A kameráknak azt is sikerült megörökíteniük, amikor a kettes kanyarnál becsapódik egy villám.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
nso_uj_cikk_embed
mceBlockPasteEnd

 

Magyar idő szerint 9 előtt nem sokkal elállt az eső, 9.15-kor pedig elrajtolhatott a mezőny. A versenyzők a teljes ismeretlennel találták szemben magukat, hiszen a hétvége során egyszer sem motoroztak ilyen körülmények között.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik