Formula–E: elfogadták a 2022-es versenynaptárt

Vágólapra másolva!
2021.12.16. 13:31
null
16 futamot rendeznek a Formula–E következő idényében (Fotó: DPPI)
Jóváhagyta a Formula–E 2022-es versenynaptárát a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Motorsport-világtanácsa. A 16 futamos idény január végén kezdődik Szaúd-Arábiában, és augusztus közepén ér véget Dél-Koreában.

 

Legutóbb október közepén álltak elő egy versenynaptár-tervezettel a Formula–E-ben, ám a világesemények alakulása nem segített abban, hogy teljes mértékben tartsák az akkori terveket. Az ősszel kiadott változatban ugyanis benne volt Kína – igaz, még a végleges döntésre váró helyszínnel –, továbbá nem volt biztos Kanada és Indonézia helye. Azóta mindent tisztáztak, ráadásul a Motorsport-világtanács el is fogadta a 2022-es versenynaptárt.

Akárcsak az elmúlt években, a szezon jövőre is Szaúd-Arábiában veszi kezdetét. A januári idénynyitó után egy forduló erejéig Közép-Amerikába látogat a mezőny, majd az európai versenyhétvégék után jön Délkelet-Ázsia és Észak-Amerika. Egy fordulóra aztán visszatér a mezőny Európába, mielőtt augusztus közepén véget érne az idény Dél-Koreában.

Ami a futamok számának alakulását illeti, Rijádban, Rómában, Berlinben, New Yorkban, Londonban és Szöulban dupla fordulót rendeznek, a többi helyszínen hétvégenként egy versenyen csap össze a mezőny.

A Formula E 2022-es idényének versenynaptára:

január 28–29.: Rijád (Szaúd-Arábia)
február 12.: Mexikóváros (Mexikó)
április 9–10.: Róma (Olaszország)
április 30.: Monaco
május 14–15.: Berlin (Németország)
június 4.: Jakarta (Indonézia)
július 2.: Vancouver (Kanada)
július 16–17.: New York (Egyesült Államok)
július 30–31.: London (Nagy-Britannia)
augusztus 13–14.: Szöul (Dél-Korea)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik