Formula E: Rijád után Rómába látogat a mezőny – frissítették a versenynaptárt

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.28. 15:04
null
A valenciai aszfaltcsík ad otthont a Formula E első nem utcai versenyének (Fotó: DPPI)
Kiderült, hogy a rijádi idénynyitó után Rómában folytatódik a Formula E 2021-es idénye. Ezen kívül további négy helyszínről és öt versenyről tett bejelentést a sorozat vezetősége, ráadásul azt is elárulták, hogy idén először már nemcsak utcai pályákon csap össze a mezőny.

 

Január elején jelentették be, hogy a Formula E új idénye február végén rajtol a szaúd-arábiai Rijádban. A terv az volt, hogy ezután Rómába látogat el a mezőny április közepén, és egyelőre úgy tűnik, hogy ezt sikerül is tartani. Nemrégiben ugyanis bejelentették a szezonnyitó dupla forduló utáni öt helyszínt és hat futamot.

A római viadal után két héttel folytatódik az idény Valenciában, majd Monacóban és Marrákesben csapnak össze a versenyzők. Ezután látogatnak el Santiagóba, ahol egyébként a korábbi tervek szerint elkezdődött volna az évad. Chile fővárosában június 5-én és 6-án két futamot is rendeznek. A további versenyhétvégékről a tavasz elején tehetnek bejelentést.

Újdonság idén, hogy már nemcsak utcai pályákon lesz küzdelem, Valenciában ugyanis egy „klasszikus” aszfaltcsíkon mérethetik meg magukat a pilóták. A Circuit Ricardo Tormón korábban többek között a MotoGP, a DTM, a WTCC és a GP2-es mezőny is összecsapott, a Formula–1-esek pedig utoljára tíz évvel ezelőtt vették birtokba a pályát egy évközi teszt alkalmával. A Formula E mezőnye viszont egy kissé átalakított vonalvezetést használ majd a valenciai ringen, amelyen tavaly év végén már teljesítettek egy négynapos tesztet.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik