Indy 500: Alonso volt a legszorgosabb a második tesztnapon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.17. 14:08
null
Alonso 117-szer haladt át a legendás téglacsíkon (fotó: twitter)
Ezen a héten minden hétköznap szabadedzéseket rendeznek a jövő vasárnap megrendezendő Indy 500-as versenyen, amelyen részt vesz a kétszeres Formula–1-es világbajnok Fernando Alonso is. A magyar idő szerint kedd este megtartott második tréningen a spanyol volt a mezőny legszorgalmasabb tagja, 117 körénél senki nem futott többet a mezőnyből – az időeredménye azonban romlott a hétfői naphoz képest.

Alonso a második edzésnapon a 24. helyen zárt 40.7187 másodperces idővel, ami a hétfőihez képest négy tizeddel lassabb. Az első edzésnappal szemben azonban kedden Alonsónak jutott oka az örömre, mert a mezőnyből ő tette meg a legtöbbet a 2.5 mérföld hosszú oválpályán.

Összesen 117 kört ment a spanyol, nagyrészt forgalomban, amelyet a – felfüggesztés hibája miatt rövidre sikerült – hétfői edzésnap után még hiányolt. Bőven nyílt alkalma tehát arra, hogy gyakorolja a forgalomban haladást az oválon, és az alábbi videót elnézve bátran kijelenthetjük, jó úton jár a fortélyok elsajátításával.

A keddi tréningen egyébként a 2014-es IndyCar-bajnok Will Power volt a leggyorsabb, 40.0613 másodperces idővel, megelőzve a háromszoros Indy 500-gőztes Hélio Castronevest (40.1271), valamint a kolumbiai Gabby Chavest (40.1802). A hétfői leggyorsabb Marco Andretti ezúttal Alonso mögött, a 25. helyen zárt 40.7220-as idővel.

„Nagyon pozitív napon vagyok túl a 117 körrel. Rengeteget tanultam, amikor a forgalommal tudtam haladni. Ma nem is elsősorban a köridő javítása volt a fő célunk, az ráér, hanem a forgalom megszokása, és bizonyos beállítások tesztelése. A többiekkel együtt való vezetés nagyjából olyasmi volt, amire számítottam. Nyilván itt nagyon fontos, hogy egészen rátapadj az előtted lévőre, hogy a következő egyenes adta előnyt ki tudd használni" – mondta Alonso a tréning után.

Az Indy 500 programja szerda este újabb gyakorlással folytatódik, az időmérésre szombat este kerül sor, a versenyt pedig jövő hét vasárnap, azaz május 28-án rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik