MotoGP: a statisztika Rossi világbajnoki címét ígéri

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2015.07.13. 06:34
null
A pontverseny állása Rossi (középen) végső győzelmét vetíti előre (Fotó: Action Images)
A MotoGP Német Nagydíját megnyerő Marc Márquez élvezte a motorozást a Sachsenringen, míg a pontversenyt vezető Valentino Rossi összességében elégedett a harmadik helyével, ráadásul a statisztika szerint ő nyeri meg a világbajnokságot.

„Gondoltam rá, hogy milyen lenne a többiek közelében maradni és megnézni, hogy ki mit csinál, de ennek most nem volt itt az ideje. Tudtam, hogy jó ritmust tudok menni, és el tudok lépni. Kellett ez a győzelem. Assen óta keményen dolgoztunk, hogy újra nyerni tudjak, és most végre sikerült. Ami a legfontosabb, hogy újra élveztem a motorozást, ez már nagyon hiányzott" – értékelte a győzelmét a regnáló világbajnok.

Míg tavaly a Repsol Honda csapatnak nyolc alkalommal jött össze a dupla pódium, addig ez idén most sikerült először, ráadásul egy-kettőben. Az eddigi gyengébb eredményeknek, mint ismert, több összetevője is volt, többek között Dani Pedrosa háromfutamos kihagyása a kézműtéte után.

„Ez az első verseny idén, hogy igazán részese lehettem az élmezőnynek. Már az edzéseken is jól mentem, és végre a rajt is jól sikerült. Az egyedüli, amit bánok, hogy az első körökben nem tudtam igazán jó tempót diktálni, így Marc ellépett, én pedig nem tudtam vele menni” – mondta Dani Pedrosa.

Valentino Rossi egy harmadik hellyel zárta a szezon első felét, a folytatást 13 pontos előnnyel várhatja csapattársával, Jorge Lorenzóval szemben.

„Már pénteken láttuk, hogy ezen a hétvégén nem leszünk olyan formában, mint a Hondák. A warm up után még módosítottunk a motoron, és ez volt a jó döntés, még úgy is, hogy a versenyen próbáltam ki először ezt a beállítást. Élveztem a versenyt, jót harcoltunk Jorgéval és Danival is, utóbbitól ráadásul még egy-két új ívet is tanultam ma. Egy pillanatig azt hittem, hogy meg tudom őt előzni, ami fontos pontokat jelentett volna a bajnokságban, de abban a minutumban el is lépett, így nem kellett tovább gondolkoznom azon, hogy kockáztassak-e.”

Kilenc verseny után Rossi a katari győzelmét, míg Márquez az asseni versenyt nevezte meg a 2015-ös szezon eddigi legjobb pillanataként. Matematikai esélye még Márqueznek is van a végső győzelemre, de sokkal valószínűbb, hogy a két gyári yamahás pilóta között dől majd el a bajnoki cím.

Hogy bármit is jelent-e, azt nem tudjuk, de 1998-óta, amikor először rendeztek versenyt a Sachsenringen, az a versenyző lett a világbajnok, aki a Német Nagydíj után az élen állt...

GYORSASÁGIMOTOROS-VILÁGBAJNOKSÁG, NÉMET NAGYDÍJ
MOTOGP

1. Marc Márquez (spanyol, Honda) 41:01.087
2. Dani Pedrosa (spanyol, Honda) +2.226
3. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) +5.608
Az élcsoport: 1. Rossi 179 pont, 2. Jorge Lorenzo 166, 3. Andrea Iannone 118

MOTO2
1. Xavier Simeon (belga, Kalex) 41:09.295
2. Johann Zarco (francia, Kalex) +0.083
3. Alex Rins (spanyol, Kalex) +1.646
Az
élcsoport: 1. Zarco 179, 2. Tito Rabat 114, 3. Sam Lowes 107

MOTO3
1. Danny Kent (brit, Honda) 39:29.369
2. Efrén Vázquez (spanyol, Honda) +7.554
3. Enea Bastianini (olasz, Honda) +9.603
Az
élcsoport: 1. Kent 190, 2. Bastianini 124, Miguel Oliveira 102

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik