MotoGP: Kevesebb csókot adok Márqueznek - Rossi

KOVÁCS NIKOLETT (JEREZ)KOVÁCS NIKOLETT (JEREZ)
Vágólapra másolva!
2015.05.01. 00:19
null
Rossi szerelmének tüze csillapodni tűnik Márquez iránt (Fotó: Kovács Nikolett)
„De az ágyban minden ugyanolyan marad” – mondta gúnyos humorral Valentino Rossi a jerezi MotoGP-versenyt felvezető sajtótájékoztatón. „Hülye kérdésre hülye válasz” – tette hozzá később. A balga kérdés úgy hangzott, hogy változott-e a kapcsolat Marc Márquez és közte az argentin futamon történt ütközés óta.

 

Persze nem ez volt az egyedüli kérdés az előző versenyen történt incidens kapcsán, de bármennyire is feszegették a sajtó munkatársai, továbbra sem egyértelmű, hogy ki kit tart felelősnek. Rossi a verseny után egyből Márquez hibájáról beszélt, aki viszont nem vállalta magára a felelősséget, csak versenybalesetet emlegetett.

„Nem beszéltünk az ütközésről azóta, de mindketten tudjuk, hogy mi történt” – szólt Márquez válasza. – Ahogy a felvételeken is látni, Valentino irányt váltott, amire én nem számítottam. Úgy tűnik, hogy a Honda és a Yamaha nagyon más ívet használ, aminek egy szerencsétlen esés lett a vége.”

A válaszok további részét nem érdemes idézni, mert legyünk őszinték, kőkemény mellébeszélést nyomtak a fiúk. Hogy miért, és Márquez miért nem látja úgy, hogy ő hibázott (pedig nem jellemző rá, hogy ne lássa be, ha rosszul csinált valamit), az egyelőre rejtély marad.

Rossi pályafutása során nem ez lenne az első eset, hogy egy kemény harc a pályán kívül is feszültséget szül, de úgy tűnik ez az eset nem hasonlítható egyik korábbihoz sem.

„Minden történet különböző. Őszintén szólva, Biaggival sosem volt jó a kapcsolatunk, így a pályán történtek nem tudtak min rontani, Setével jó barátok voltunk, de az a 2004-es Katari Nagydíjon megváltozott. Piszkos játékba kezdett velem, ezért a mezőny végéről kellett rajtolnom. Aztán elestem, probléma volt az ujjammal, sok pontot veszítettem. Ezek után már nehezebb volt jó kapcsolatban maradni. De azóta már újra jóban vagyunk.”

„Versenytársak esetén egyébként nehéz barátságról beszélni, de jó kapcsolatot lehet tartani. És persze fontos a kölcsönös tisztelet is. Manapság ez a pilóták többsége közt megvan” – folytatta Rossi.

Márquezt és Rossit üzleti érdekek is összekötik (a VR46 gyártja és forgalmazza a spanyol reklámajándék tárgyait is), ami talán segítség lehet abban, hogy nagyon ne orroljanak meg egymásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik