Autósport: versenypályát épít Szikszón a Hell

Vágólapra másolva!
2012.12.06. 15:54
null
A főépület látványterve
A Hell energiaital-gyár nagyszabású beruházást tervez: hatmilliárd forintos projekt keretében nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas autó- és motorsportkomplexum épül a borsodi Szikszón.

 

A 2.6 kilométer hosszú aszfaltos versenypálya – mivel az FIA (Nemzetközi Automobil-szövetség) és az FIM (Nemzetközi Motorsportszövetség) szabványoknak mindenben megfelel – műszaki adottságai tekintetében Magyarországon kizárólag a Formula–1 futamait rendező mogyoródi Hungaroringhez hasonlítható.

A tervek szerint 2014 tavaszára megépül a versenypályához tartozó versenyépület, egy-egy fedett és szabadtéri gokartpálya.

A versenypályán a tervek szerint lehetőség lesz exkluzív (Ferrari, Lamborghini) és standard pályaversenyautók bérlésére is, de akár saját autóval vagy motorral is kipróbálhatja bárki. A tervek között szerepel vezetéstechnikai centrum kialakítása. A pálya úgy épül meg, hogy opcionálisan később lehetséges legyen a meghosszabbítása is, közel 4 kilométer hosszúságúra. Így a Hell Ring elviekben akár F1-es, illetve MotoGP-versenyek megrendezésére is alkalmassá fog válni.

Az autó- és motorsport-komplexum szolgáltatásait igénybe vevő közönség számára 22 szobás, négycsillagos hotel és étterem, valamint konferenciatermek is rendelkezésre állnak majd, amelyek céges vagy magánrendezvények, konferenciák és tréningek lebonyolítására is kiválóan alkalmasak.

Mivel a Hell Ring az egész család számára kíván szórakozási lehetőséget nyújtani, természetesen a gyermekek igényeinek is meg fog felelni. A tervek között szerepel, hogy a komplexum területén épül fel Közép-Kelet-Európa legnagyobb és legszínvonalasabb szabadtéri játszótere, mintegy 5000 négyzetméternyi területen. Ez az egyedi játszópark olyan attrakció lesz, amely a pályától függetlenül is megállja a helyét, és változatosságával akár egész napos szórakozást tud nyújtani a 0-12 éves korosztály számára.

A beruházás megvalósításához a korábban a Formula–1-es Williams-istállót és Kiss Pál Tamást is támogató Hell több pályázatot is benyújtott az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében, egyrészt iparterület-fejlesztésre, másrészt szálláshely-bővítésre, valamint turisztikai attrakció megvalósítására. Két pályázat ügyében még nincs döntés, a szálláshely fejlesztési pályázaton a „Hell Ring Hotel Szikszó" című pályázat 500 millió forintos támogatást kapott. A támogatási összeget a közel 900 millió összértékű hotel beruházáshoz fogja a cég felhasználni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik