F. B. 2021.01.30 15:16 Frissítve: 2021.01.30 15:16

E-sport: az odavágó győzelme után vereséget szenvedett az MTK

Az odavágó sikerét követően vereséget szenvedett az MTK Budapest nagycsapata, FIFA akadémiájuk lemaradt az osztályozót jelentő harmadik helyről a legalsó divízióban.

HPCL I. OSZTÁLY
19–20. FORDULÓ
MTK Budapest esport–TrollFoci-Hálószaggató esport 2–0 (Majorosi 3., Batik 22.)


Remekül kezdődött a mérkőzés a kék-fehérek számára, hiszen Majorosi már a harmadik percben megszerezte a vezetést. Batik vitte be bátran a játékszert a vendégvédők közé, amely végül Majorosihoz pattant. Támadójuk nem hezitált, és a hálóba lőtt (1–0).

Húsz percet kellett várni a második találatra, amikor Batik átlövése talált utat a kapu felső sarkába. A
tökéletesen kivitelezett lövést mindössze egy átvétel előzte meg, hogy a védőknek ne legyen lehetőségük a kísérlet blokkolására (2–0).

Az első félidő góljait követően a második játékrészben az előny megtartására rendezkedtek be a játékosok. Az utolsó tizenöt percben a labdát megtartva lehetetlenítették el a szépítés lehetőségét, hogy elkerüljék a szoros végjátékot.

TrollFoci-Hálószaggató esport–MTK Budapest esport 2–1 (Humenszky 16., 59., ill. Batik 84.)

A visszavágó főszereplője a csúcsformában lévő Humenszky volt. A válogatottban is remeklő támadó duplázni tudott, és ez győzelmet ért csapatának.

Az utolsó percekben Batik szépített az általa kiharcolt büntetőből, azonban az egyenlítés – a több kialakított helyzet ellenére – nem sikerült az MTK-nak.

HPCL III. OSZTÁLY
27–28. FORDULÓ
MTK Budapest FIFA Akadémia–Cobra 11 1–0 (Veréb 82.)


BOT – Hrisztov, Czékus, Jankovič– Balogh, Szabó, Bondor, Kertész – Bazsó – Veréb, Kőműves Akadémistáik remek játékkal szerezték meg a három pontot az odavágón. A találkozó sorsa a 82. percben dőlt el, amikor Veréb a tizenhatoson belülre érve lőtte el a labdát. Kísérletét nem tudta a vendégek kapusa hárítani.

Cobra 11–MTK Budapest FIFA Akadémia 2–0 (Hideghéti 26., 66.)

BOT – Hrisztov, Czékus, Jankovič – Balogh, Szabó, Bondor, Kertész – Bazsó – Veréb, Kőműves

A visszavágón három alkalommal hárította a felső léc az MTK próbálkozásait. Vetélytársuk azonban kihasználta lehetőségeit, és Hideghéti kétszer betalált, amivel biztosította osztályozós pozícióját gárdájának.