Mennyi a gyümölcsök kalóriatartalma?

Csupasport CsupasportCsupasport Csupasport
Vágólapra másolva!
2023.07.01. 13:20
A gyümölcs mindig frissítően tud hatni, délelőtti vagy délutáni snackhez is megfelel De akinek fontos a kalória, nem árt tudnia, mit is fogyaszt.

Banán
A banán káliumban, magnéziumban, B-vitaminban, C-vitaminban és rostban gazdag. Egy közepes banán körülbelül 100 kalóriát tartalmaz, és tökéletes egy délutáni snackhez.

Eper
Körülbelül nyolc szem eper fér el egy pohárban. A szamóca C-vitaminban és káliumban gazdag, a kalóriatartalma pedig alacsony. Nyolc szem kevesebb mint 50 kalóriát tartalmaz. Az eper tökéletesen párosítható a reggeli gabonához, kásákhoz.

Az epres zabkása kiváló reggeli /Fotó: Shutterstock

Szilva
A szilva is sok értékes vitamint, ásványi anyagot tartalmaz. Két darab szilva körülbelül 60 kalóriát tartalmaz. Az eperhez hasonlóan reggeli snacknek tökéletes.

Szőlő
Egy fürtön körülbelül 32 szőlőszem van. A szőlő gazdag vasban és káliumban, egy fürt körülbelül 150 kalóriát tartalmaz.

A szőlő vitaminokban gazdag /Fotó: Shutterstock

Alma
Nem véletlenül mondják, hogy mindennap együnk almát. Az almában sok vitamin és rost van, egy kisebb darab körülbelül 75 kalóriát tartalmaz.

Őszibarack
A nyár egyik kedvelt gyümölcse az őszibarack. Az őszibarack jó kálium-, magnézium- és az A-vitamin-forrás. Egy nagyobb barack körülbelül 70 kalóriát tartalmaz.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy mennyi sportolással tudjuk eltüntetni a – például karácsonyi – sütizéssel szerzett kalóriákat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik