Szuper vízi komplexum Dél-Koreában

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2020.10.18. 12:30
Szöultól egyórányi autóútra megépült Ázsia legnagyobb hullámparkja, ahol szörfözni, kajakozni és supozni is lehet, a jövőben pedig szállodákkal, kongresszusi központtal és múzeummal bővül.

A napokban megnyitotta kapuit Ázsia legnagyobb hullámparkja Dél-Koreában, amiről az elismert külföldi szörfösök is szuperlatívuszokban nyilatkoztak. A Szöultól egyórányi autóútra található Turtle Islanden épült, 167 ezer négyzetméteres komplexum első fázisában az építkezés több mint kétmilliárd euróba került.

A látogatók a szörfözés mellett supozhatnak, kajakozhatnak, úszhatnak és búvárkodhatnak is, a beruházás második fázisban pedig hat szállodával, kongresszusi központtal és múzeummal is bővül a vízi komplexum.

A koronavírus-járvány miatt csupán száz meghívott vendég jelenlétében átadott létesítmény legnagyobb attrakciója a szörfpark, amely egy különleges, új technológiának köszönhetően nagyobb hullámokat generál, mint bármely másik hasonló létesítmény. Összesen húsz különböző hullámfunkcióval rendelkezik, így kezdőknek éppúgy tökéletes szórakozást kínál, mint profi sportolóknak.

„A világ összes szörfparkjában voltam már, de egyértelműen ennél szereztem a legjobb tapasztalatokat – idézte a madridi As Jacob Szekely kaliforniai szörföst. – A hullámok sokfélesége és a víz tisztasága egyaránt nagyszerű.”

 

Fotó: Christof Stache/AFP

 

A kimutatások alapján a létesítmény tizedannyi energiát fogyaszt, vagyis környezetkímélőbb és gazdaságosabb, mint bármelyik hasonló a világon.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik