Jorge Jesus meglépi a legpofátlanabbat amit csak lehet?

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2013.02.21. 11:02
Konkrétan a kiesést. Tavaly korai szakaszban hullott el a későbbi angol bajnok, és gyakori, hogy a BL-ből leeső csapatoknak az Európa-liga már...

Almeida Jorge JesusKonkrétan a kiesést. Tavaly korai szakaszban hullott el a későbbi angol bajnok, és gyakori, hogy a BL-ből leeső csapatoknak az Európa-liga már nem motiváció. Nekünk az szokott lenni, de Jorge Jesus vagy a rossz útra lépett, és fejébe szállt a Portugieser (ami amúgy nem is biztos, hogy portugál eredetű bor- csak a kulturálódás igényét kielégítve), vagy nagyobb stratéga mint Napóleon.Almeida Jorge JesusKonkrétan a kiesést. Tavaly korai szakaszban hullott el a későbbi angol bajnok, és gyakori, hogy a BL-ből leeső csapatoknak az Európa-liga már nem motiváció. Nekünk az szokott lenni, de Jorge Jesus vagy a rossz útra lépett, és fejébe szállt a Portugieser (ami amúgy nem is biztos, hogy portugál eredetű bor- csak a kulturálódás igényét kielégítve), vagy nagyobb stratéga mint Napóleon.

Whoever gets knocked out of Europe first (Benfica or Porto) will have more chance of winning the championship.
Our game against Paços de Ferreira on Sunday is much more important (than Leverkusen game)

"Whoever gets knocked out of Europe first (Benfica or Porto) will have more chance of winning the championship." (Amelyik csapat előbb esik ki az európai kupákból, annak nagyobb esélye lesz megnyerni a bajnokságot.)

"Our game against Paços de Ferreira on Sunday is much more important (than Leverkusen game)." (A vasárnapi Pacos elleni meccsünk sokkal fontosabb, mint ez a Leverkusen elleni.)

A fenti két idézet mehet facebookra Coelho helyett, elvégre nagy bölcsességek vannak benne Jesustól. Igaz, az első mondat nem feltétlenül univerzálisan bizonyított, hiszen a Porto akkor nyert az elmúlt 20 év legjobb mérlegével bajnoki címet tavaly előtt, amikor megnyerte mellé az Európa-ligát is, de egye fene, megadjuk. Nyilván a logikát értjük, kevesebb csütörtök-vasárnap kettős terhelés, és a fiúk máris kisimultabban tolják ki instagramra a képüket, ami kihat a játékukra is.

A második mondat meg valahol a bullshit és az árnyalt fogalmazás határvonalán lehet. Nyilván fontosabb a bajnokság, inkább verjük meg egyszer a Portót, mint négyszer a Szpartak Trnavát, de azért a klub imidzse szempontjából szükség van a jó európai szereplésekre. Két éve El elődöntő, tavaly BL negyeddöntő, egy fasza szlalommal pedig megint messzire lehetne jutni. Igazán komoly potenciál a nemzetközi porondban van, mind az Aimar-féle öregek és az Ola John kaliberű fiatalok inkább mennek egy stabil európai élcsapathoz, mint az otthon remeklő portugál bajnokhoz.Benfica

Cardozo gyakorol, olyan menőn szeretné megtapsolni Lenót, mint Bajzát Lehmannt 4-0-nál

Ha meg kellene ítélnem, hogy ezek mennyire komoly nyilatkozatok, akkor azért hajlanék arra, hogy legalább annyira a terhek levételéről van szó, mint amennyire komolyan gondolja Jesus, hogy lenne értelme kiesni egy idegenbeli győzelem után egy német csapat ellen. Tökös fickó a mesterünk, de nem hülye, így nem hiszem, hogy tényleg futnunk kéne a fogadóirodákba mixelni a Leverkusen győzelmet.

A fenti két kijelentés amúgy még egy projektnek keresztbe tehetne: a portugál csapatok az elmúlt években jobbnál jobb eredményeket érnek el, a koefficiens pedig lassan az egekbe szökik. A portugáloknak egy gyenge éve esik ki 5 évvel ezelőttről, míg a hangyafasznyival előttünk álló franciáknak egy erős, és még az olaszok sincsenek olyan messze, jelen állás szerint őket is előzhetjük. Ennek tesz ugye most keresztbe a Milan, ha kiejti a Barcát, de például a portugál harmadik Braga a BL-selejtezőben az olasz harmadik Udinését ejtette ki, hogy megnyerjen máris egy mini csatát.

Érdekesség, hogy ha mi is továbbjutunk, és a Bordeaux is kiejti a Dinamo Kijevet, akkor gyakorlatilag egy párharcban lerendezhetjük a már amúgy is lefutott francia-portugál versenyt. Ami a durva, hogy ha idén nem is sikerül a kettős előzés, a következő szezonban megint egy olyan év jön, ahol 2/3 annyi pontot sikerült csak gyűjteni, mint a franciáknak és az olaszoknak, így pedig már egy közepesen szar szerepléssel is a portugál lesz a negyedik legmagasabb pontszámot elérő bajnokság, ezzel négy csapatot kvalifikálva a BL-be! Változik a világ, na.

Visszatérve a mai meccsre, a koefficiens pontok mellett az az igazi tét, hogy a hitünk meglegyen. Én nehezen tudnék megemészteni egy kiesést, de ezzel szerintem a játékosok is így vannak. Nem nagyon látok olyan csapatot ebben a mezőnyben, akit ne tudnánk megverni, de tény, hogy végigmenni még nyolc meccsen úgy, hogy egy apró kihagyás is végzetes lehet nagyon nehéz feladat mentálisan és fizikálisan egyaránt.Jorge Jesus

Ez jó lesz Luisao helyett hátul, elvégre nem fontos ez a meccs.

A keret a nyilatkozatokkal ellentétben nem tartalékos, Matics és Cardozo szerintem a hétvégi VIP páholyozás után biztosan fognak játszani, Salvio a jobbszélen tutinak tűnik, de például arra nem esküdnék meg, hogy a védelemben nem variál kicsit a Mester, egy Luisao-Jardel és egy Maxi-A. Almeida csere egyaránt korrektnek tűnne. Meglepne, ha nem a 4-2-3-1-es kontrát nyomatnánk, és akár hülyének tűnök, akár nem, ebben nálam Aimar lenne a támadó középpályás, egészen amíg le nem rúgják.

Aimar egy isten, akit minél többször látni akarsz, mielőtt magával viszi zsenialitását a Buenos Aires-i koktélpartik világába. Könnyen lehet, hogy Európában ez az utolsó félszezonja, és ellentétben egy saját gyártású köztévés sorozattal, őt nem lehet megunni. Igaz, már közel sem 90 perces játékos, és ezt mindketten tudják (ő, és JJ is), a fenti óhaj sokkal inkább egy reménykedő szív, mintsem egy dekára kimérten racionális agy szüleménye.

A németek viszont kénytelenek racionálisan gondolkodni, úgy jönnek Portugáliába, hogy nyerniük kell, ami mondjuk a Benfica otthoni teljesítményét nézve valami olyasmit jelent, hogy kénytelenek legalább két gólt rúgni, mert olyan azért nem nagyon van, hogy ne legyen éles lőszer a tárban. A hétvégén nyerni tudtak az Augsburg ellen 2-1-re, amivel gondolom most is kiegyeznének. Ők amúgy bevállalták szombatra azt a meccset, és ez jól sült el, hiszen így egy nappal többet pihenhettek, és még pontokat sem kellett beáldozniuk, harmadik helyen állnak a német bajnokságban mindössze egy ponttal a Dortmund mögött.

Igazából nincs más hátra, mint hogy kezdődjön a buli. Kilenctől adja a DigiSport2 a meccset, 21:05-től meg minden tisztességes szív 180-at dobban egy perc alatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik