Szívesség onnan, ahonnan nem várnánk?

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2012.12.05. 13:12
A szerdai játéknap kérdése: lesz-e annyi glasgow-i csapat a tizenhat között, mint londoni, vagy manchesteri? Reméljük hogy nem. A spanyolok négy...

Ola JohnA szerdai játéknap kérdése: lesz-e annyi glasgow-i csapat a tizenhat között, mint londoni, vagy manchesteri? Reméljük hogy nem. A spanyolok négy csapattal masíroznak tovább, a németek hárommal, az olaszok, az angolok és a portugálok pedig két-két csapattal folytathatják. Csak még ott az a rémisztő feltételes mód...Ola JohnA szerdai játéknap kérdése: lesz-e annyi glasgow-i csapat a tizenhat között, mint londoni, vagy manchesteri? Reméljük hogy nem. A spanyolok négy csapattal masíroznak tovább, a németek hárommal, az olaszok, az angolok és a portugálok pedig két-két csapattal folytathatják. Csak még ott az a rémisztő feltételes mód...

A sorsolás után nem gondoltuk volna, hogy mind a Szpartak, mind a Barcelona már csak rutinból lesz kénytelen lejátszani az utolsó meccsét. Előbbit csatába vártuk a második helyért, utóbbi pedig tükörsimán hozta az amúgy is kötelezőt. Érdekes csoportból gyengévé minősült vissza a miénk, ahol egy lassan rajtoló Benfica, és egy szerényebb tudású Celtic csatázik a második helyért, mindezt úgy, hogy a Barcelonának még egy kínos baki is belefért Skóciában. Az utolsó forduló előtt a Szpartak még a harmadik helyre sem érhet oda, a Barcelonát viszont csak Szarumán seregei akadályozhatják meg a csoportelsőségben, a matematika és a Benfica semmiképp.

Matek: a Benfica jobban áll a Celticnél egymás elleni eredményt tekintve, tehát ha nem szerez nálunk több pontot az utolsó meccsén a Celtic, akkor mi megyünk a tizenhatba.

Megtörtént tehát, hogy egy spanyol katalán csapat szívességet tehet egy portugálnak, akivel ugyanakkor normális esetben közepesen heves rivalizálásban van. Ballagjanak hát tovább kéz a kézben, vagy lökjön ki a Barcelona már most egy potenciális ellenfelet? Szarul kezdett a Benfica, de a kieséses szakaszban már ott leszünk, és a Luzban bárkit meg tudunk fogni. Már csak presztízsből illene a Bárkának taszajtania egyet rajtunk, elvégre ők a meszkeunklub, nem mi. Ők nem teszik meg, hogy ellébecolják az utolsó meccsüket, pedig lehetőség lenne rá.

Érdekes, hogy utoljára 2008-ban kaptak ki a csoport utolsó meccsén, akkor a Sahtar verte meg őket, bár semmi nem múlt a dolgon. 2009-ben a Barcelonának is iparkodnia kellett, 2010-ben egy szintén második helyért hajrázó Kazanyt vertek tét nélküli meccsen, 2011-ben pedig a 3. helyért igyekvő BATE kapott egy négyest. Komolyabb statisztikai ismeretek nélkül is azt mondom, hogy ez nem túl jó előjel, még akkor sem, ha minden bizonnyal most is erősen tartalékosan állnak majd fel. A tartalék meg mint tudjuk Nolito-szintű spílereket jelent, ami megint csak nem jó.Nolito

Nem akarnék tizenegy ilyen arc ellen játszani.

Nem irigylem Vilanova mestert, aki azzal a képtelen gonddal küzd, hogy tartalékoljon-e a negyedik helyen pörgő Betis elleni meccsre, vagy nyomjon le minket is, meg őket is erőből, aztán lesz még Lisszabon katalán falu. Amúgy hazudtam, kicsit azért irigylem Titót, rajta kívül csak Guardiola irányíthatott ilyen csapatot joystick nélkül, ami valljuk meg, sokat javíthat a játékélményen. Ha az alapcsapat játszik, akkor 6-8 kevésbé motivált zseni közül villanhat bárki, ha a tartalékok, akkor meg 11 lelkes ember harcol a csapatba kerülésért.

Nálunk sem Enzo Pérez, sem Toto Salvio nem utazott el a csapattal, csakúgy, mint a régóta gyengélkedő Aimar és Carlos Martins. Totót nem sajnáljuk, helyette Bruno César és Gaitán is jobb lehet, Enzo hiánya azonban jelentősen redukálja az esélyeinket. A középpálya vele egységes igazán, André Almeida, vagy André Gomes még kevés ahhoz, hogy előre-hátra hozzák a nemzetközi elit követelményeit. Melgarejo is előbb hagyta el a tegnapi edzést, ott nem tudni, hogy mennyire komoly a baj, esetleg Luisinho pótolhatja.

Pedig ma az kell, az elit legmagasabb sztenderdjeinek megugrása: megmutatni, hogy a 16 közt a helyünk, meg kell vernünk egy bárhogyan felálló Barcát, és aztán reménykedni egy kegyes sorsolásban. Nem akarunk Európa-ligázni, nem akarunk égni, ha már kettős terhelés, akkor azt a Bajnokok Ligájában kapjuk meg!

Várható(?) kezdő: Artur-Maxi, Luisao, Garay, Luisinho-Matics-Bruno César, André Almeida, Ola John-Lima, Cardozo.

Tv: DigiSport2, 20:40.

Természetesen nyerünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik