Benfiquista vagyok, nem turista!

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.10.22. 18:10
Szép stadionba, meccsenkénti egy pontos csapathoz, és egy több, mint egy hónapos nyeretlenségi sorozathoz látogatunk. Papírforma győzelemnek tűnő...

Beira Mar-BenficaSzép stadionba, meccsenkénti egy pontos csapathoz, és egy több, mint egy hónapos nyeretlenségi sorozathoz látogatunk. Papírforma győzelemnek tűnő meccsnek nézünk elébe, méghozzá színes tévén. Csak meg ne fázzunk a csodás, és rendkívül jó klímával megáldott Aveiroban!Beira Mar-BenficaSzép stadionba, meccsenkénti egy pontos csapathoz, és egy több, mint egy hónapos nyeretlenségi sorozathoz látogatunk. Papírforma győzelemnek tűnő meccsnek nézünk elébe, méghozzá színes tévén. Csak meg ne fázzunk a csodás, és rendkívül jó klímával megáldott Aveiroban!

A Beira Marnak idén négy döntetlenre, és egy győzelemre futotta a Vitória Guimaraes ellen, amit az sem tesz félelmetesebbé, hogy idén még a sárga-feketék egyetlen csatárja sem tudott betalálni az ellenfelek kapujába. Láthatjuk tehát, hogy mai vendéglátónk hanyagságának hála erősen veszélyeztetett egyelőre a kieséstől, ám nem sétálunk bele a csapdába: az ilyen meccsek tudnak a legnehezebbek lenni. A magával ragadóan puritán weblappal rendelkező hazaiaknak egyébként mindenük megvan, hogy jól érezzék magukat minőségi futball nélkül is, aki esetleg már jobban ismeri Lisszabont, mint a saját tenyerét, ám várost is akar nézni, és Benfica meccset is, annak jövőre az aveiroi túrára kell bejelentkeznie(tudom, rengeteg ilyen magyar benfiquista van):AveiroStadionturistáknak szintén ajánlatos célpont: az Estadio Municipal de Aveiro egyike a legszebb portugál stadionoknak, talán csak a Luz, és a Braga formabontó sziklakertes stadionja utasítja maga mögé. Lássuk hát a 32 ezer főt befogadni képes arénacsodát:Szép stadionSzínpompás

belülről isA vizuális orgia után pedig beszéljünk kicsit magunkról, hisz egy sima kupagyőzelem, és egy véreres Bajnokok Ligája meccs abszolválása után nem elhanyagolható, hogy a bajnokságban se hullajtsunk pontokat. Ennek érdekében valószínűleg egy 4-4-2-vel szaladunk neki a Beira Marnak, amiben a kimaradó SuperMaxi helyén minden bizonnyal Miguel Vítor fog kezdeni(Capdevila _nagy meglepetésre_ ismét VIP páholy), középpályán megjósolhatatlan kavarás, míg támadó poszton Saviola és Cardozo kaphatja meg a kezdés jogát, de Rodrigo, és a Benfica blog kis szerelme, Nélson Oliveira is keretben.

Jó hír, hogy a DigiSport Plusz csatornája élőben közvetíti a találkozót, ezzel idén már a sokadik meccsünket hozva el a magyar közönségnek. Lehet szidni őket, ám abban biztos vagyok, hogy ezek a meccsek sokkal jobban szolgálják a sportszerető közönség érdekeit, mint a konkurens csatornákon futó angol/német sokadosztályú mérkőzések-a skót horrorfavágásról, vagy a holland/belga/orosz elalvásserkentőket nem is említve. Ezeknek a gyengébb első osztályoknak persze legalább van egy magyar szurkolói köre is, akik megérdemlik, hogy igényes közvetítéseket láthassanak kedvenc csapatukról.

Így hát ne feledjük, X-Faktor az RTL-en ide, Tomb Raider a TV2-n oda, van miért a televízió elé tapadni, hiszen 17-17 ponttal vezetjük a bajnokságot a nemzetközi porondon gyengélkedő Portóval karöltve, és a játékunk is egyre gyakrabban húz a nézhető tiki-taka foci irányába, ami valljuk be, egy ilyen korban, amikor már a szép futball fogalmát képesek megerőszakolni egy Norwich City(Liverpool-Norwich, Digisport, Bánki Dodó, live!) játékának jellemzésével, akkor nagyon nagy dolog.

Szóval: 21:10-től irány a Digi !

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik