Real M.: Sergio Ramos állítja, szó sincs szándékos sárgáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.15. 20:13
null
Sergio Ramos (balra) munkában az Ajax elleni meccsen (Fotó: AFP)
Sergio Ramos pénteken igyekezett tisztázni a szerdai szavait, amelyek miatt vizsgálatot indított ellene az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) annak gyanújával, hogy szándékosan provokálta ki a sárga lapot az Ajax elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn.

 

„Nagyon meglepődtem a történteken. A mérkőzés utáni nyilatkozatomban arra utaltam, hogy a szabálytalanságom volt szándékos, nem pedig arra, hogy a sárga lap »kiharcolása« lett volna a szándékom” – nyilatkozta a Marcának Sergio Ramos.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vizsgálatot indított a Real Madrid csapatkapitánya ellen, mert szavai gyanút ébresztettek, hogy a sárga lap – és az érte járó automatikus, egymeccses eltiltás – kiprovokálása révén Ramos tiszta lappal akarja kezdeni a negyeddöntőt (amennyiben Amszterdamban 2–1-re nyerő csapata a jó esélyét valóra váltva továbbjut).

„Nagyon veszélyes ellentámadás készülődött a 88. percben, a meccs még nyílt volt – folytatta magyarázatát Ramos. – Nem maradt más választásom, mint szabálytalanul megállítani az ellenfelet, erre utalva mondtam azt, hogy hazudnék, ha nem futott volna át az agyamon, hogy ezért eltiltás járhat. Ezzel függött össze az is, amit a mérkőzések forró pillanataiban hozott döntések összetettségéről mondtam.”

Ramos hozzátette: ha valóban a harmadik sárga lap kiprovokálása lett volna a célja, azt megtehette volna korábban is, a Roma elleni második csoportmeccs hajrájában, amikor már biztos volt a csoportelsőség. A CSZKA Moszkva elleni utolsó (3–0-ra elveszített) találkozónak már nem volt tétje – Ramos nem is volt a keretben, ugyanúgy kihagyta, mintha eltiltották volna…

Ha mindezek ellenére az UEFA megalapozottnak látja mostani gyanúját, egymérkőzésesnél hosszabb eltiltás várhat a spanyol futballistára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik