Női BL: a Barcelona ikszelt Párizsban; előnyben a Bayern

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.04.25. 19:43
null
Jennifer Hermoso (jobbra) a PSG ellen szerezte meg a hatodik gólját a női BL mostani kiírásában (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona 1–1-es döntetlenre végzett idegenben a Paris Saint-Germainnel, míg a Bayern München 2–1-re legyőzte otthon a Chelsea-t a női labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Az első elődöntőre Párizsban került sor, ahol a négyszeres címvédő Olympique Lyont kiejtő Paris Saint-Germain a 2019-es döntős FC Barcelonát fogadta. A spanyol bajnokságot 24 meccs után hibátlan teljesítménnyel, 125–5-ös(!) gólkülönbséggel vezető katalánok a 2017–2018-as idényt a párizsi klubnál töltő Jennifer Hermoso fejes góljával hamar megszerezték a vezetést – neki ez volt a hatodik találata a BL mostani idényében, így most már egyedül vezeti a góllövőlistát –, ám a franciák a profi pályafutása során először eredményes amerikai Alana Cook révén tíz percen belül egyenlítettek.

A szünet után nem esett újabb gól, a Barcelonát irányító Lluís Cortést azonban a kedvezőnek tűnő eredmény dacára nyugtalaníthatja, hogy két alapembere, Hermoso és Kheira Hamraoui is kisebb sérülést szenvedett a második félidőben.

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA

A másik elődöntőben a Bundesligában éllovas Bayern München az angol bajnokságot vezető Chelsea-vel került szembe, két olyan csapat, amely korábban egyszer sem jutott be a sorozat fináléjába. A müncheni mérkőzésen a német együttes Sydney Lohmann és Hanna Glas találatával 2–1-re győzött – a vendégek részéről a Bayernnél hat évet lehúzó Melanie Leupolz volt eredményes –, így a hetedik meccsét is megnyerte a Bajnokok Ligája jelenlegi kiírásában.

A két együttes eddig háromszor csapott össze egymással a női BL-ben, s mindhárom alkalommal a hazai csapat diadalmaskodott. Visszavágó jövő héten Londonban…

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Paris Saint-Germain (francia)–FC Barcelona (spanyol) 1–1
(Cook 21., ill. Hermoso 12.)
Bayern München (német)–Chelsea (angol) 2–1 (Lohmann 12., Glas 56., ill. Leupolz 23.)
A visszavágókra egy hét múlva, május 2-án kerül sor.

DÖNTŐ
Május 16., Göteborg

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik