Conte: A Bayern felhőkarcoló, mi építési terület

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.10. 10:04
null
Conte Juventusa még épül – de képes lesz-e bravúrra? (Fotó: Reuters)
Már német bajnokként mehet a Bayern München Torinóba, a Juventus elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágójára – a bajor sztárcsapatnak kétgólos előnyt kell megőriznie az olasz listavezető „zebrák” ellen. Antonio Conte, a Juventus mestere saját csapatát építési területnek minősítette, a bombaerős Bayernt viszont felhőkarcolónak. Meginog-e Torinóban a „toronyház”?

„Nagyon erős az ellenfelünk, de megvan bennünk a sikeréhség és a kellően higgadt hozzáállás – meglátják, nagyon másként fogunk játszani, mint az első meccsen. Az első mérkőzés megerősítette azt, amit tudtunk – a Bayern nagyon jó csapat, a kiváló fizikumra építő stílussal. Nekünk is megmutatták, hogy esélyesek a BL-trófeára. Éveken át dolgoztak azért, hogy eljussanak idáig, kétszer voltak BL-döntősök a legutóbbi három BL-szezonban, és a legmagasabb szinten dolgoznak. A mi utunk sok nehéz év után csak mostanában kezdődött. Mi még építkezünk – újra kell építenünk, ami elpusztult –, és ezért látható a különbség a két csapat között. De a Bayern példáját akarjuk követni. Ha a Bayern felhőkarcoló, mi még csak építési területnek számítunk” – kezdte sajtótájékoztatóját Antonio Conte.

 

SZAVAZÁS

Melyik csapat jut tovább a Bayern-Juventus BL-negyeddöntőből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Mandzukic nemcsak támadásban, a 
csapatvédekezésben is kulcsszereplő lehet (Fotó: Reuters)
Mandzukic nemcsak támadásban, a csapatvédekezésben is kulcsszereplő lehet (Fotó: Reuters)

„Arról azonban meg vagyok győződve, hogy a különbség nem akkora, mint ami az első meccsen mutatkozott. Változtatni akarunk és fogunk is, a játékosaim bizonyítani akarnak. Nagyszerű ismét ilyen meccseket játszani, fel kell, hogy tüzelje a társaságot, no meg a szurkolókat is, akik mögénk állnak és hajtanak minket. Sportszerű agresszivitást és erős koncentrációt kell mutatnunk, úgy játszani, ahogy a Bayern tette Münchenben” – tette hozzá a Juventus edzője, aki egy oldalvágást is ejtett.

„Többen is azt mondták, az idegenbeli meccs évek óta a Juve leggyengébbje volt. Hány év óta?! Másfél éve dolgozunk ezen a csapaton, és sokan nagyon hamar elfelejtik, hogy mit értünk el. Azt hiszik, minden könnyen megy majd, de a sikert sosem adják könnyen.”

„A Juventus topcsapat, ezt megmutatta a Serie A-ban és a Bajnokok Ligájában is. Meg fogják próbálni a lehetetlent lehetségessé tenni. Az első mérkőzésen megszerzett előny ellenére semmi sem változik a hozzáállásunkban, ugyanúgy állunk hozzá a meccshez, mint múlt kedden. Irányítani akarjuk a mérkőzést, mint múlt hét kedden, és megpróbálunk győzni Torinóban is – mondta keddi sajtótájékoztatóján Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője, aki a Juventus kapuvédőjének „bókolt” egyet. – Buffon a futballtörténelem egyik legjobb kapusa. Igazi legenda, fantasztikus ember és nagyszerű kapuvédő.”

EGY KIS STATISZTIKA
♦ A Juventus legutóbb európai kupamérkőzést pályaválasztóként épp a Bayern ellen veszített el: a 2009–2010-es BL-ben, 4–1-re. Azóta 6–5–0 a hazai mérleg.

♦ A 2004–2005-ös kiírásban 1–0-ra, a 2005–2006-osban 2–1-re nyert otthon a Juve, az olaszoknak most egyik eredmény se lenne jó.

♦ A Juventus 2002–2003 óta nem jutott be a BL legjobb négy csapata közé.

♦ A torinóiak 337 perce nem kaptak gólt a BL-ben saját pályájukon.

♦ A Juventus tizennégy párharcban volt érdekelt német csapat ellen, csupán kétszer esett ki. Hazai mérlege kiváló a németek ellen, 14–2–4!

♦ A Bayern igen gyakran akad olasz csapatba, a legutóbbi öt kupaszezonban már tizenötödször játszik itáliai ellenféllel.

♦ A bajorok összmérlege negatív Olaszországban (5–3–9).

♦ A német rekordbajnok eddig 47 európai kupamérkőzését kezdte hazai győzelemmel – 39 alkalommal tovább is jutott. Az első mérkőzésen aratott 2–0-s hazai sikert követően tízszer továbbjutott, kétszer nem.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

JUVENTUS (olasz)–BAYERN MÜNCHEN (német)
Torinó, Juventus Arena, 20.45 (Tv: Digi Sport2) Vezeti: Velasco Carballo (spanyol)
VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSOK
Juventus: Buffon – Bonucci, Barzagli, Chiellini – Padoin, Pogba, Pirlo, Marchisio, Peluso – Vucsinics, Quagliarella. Vezetőedző: Antonio Conte
Sérült: Giovinco, S. Pepe. Eltiltva: Lichtsteiner, Vidal
Bayern: Neuer – Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba – Javi Martínez, Schweinsteiger – Robben, Th. Müller, Ribéry – Mandzukic. Vezetőedző: Jupp Heynckes
Sérült: Badstuber, T. Kroos. Eltiltva:
Az első mérkőzésen: 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik