BL: Zinédine Zidane nagyon büszke a legénységére

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.05.05. 23:55
null
Zidane (jobbra) gratulálhatott csapata legyőzőjének (Fotó: AFP, archív)
A Chelsea 2–0-ra legyőzte a Real Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, így 3–1-es összesítéssel bejutott a fináléba. Nézzük, hogyan látta a mérkőzést pár bennfentes!


„Öt gólt is lőhettünk volna... mielőtt betaláltam, előtte húsz perccel kihagytam egy helyzetet. A hajrábeli gól nagyon fontos volt nekünk, láthatta mindenki, mennyire örültünk neki. Még semmit sem nyertem, remélem, meglesz ez a trófea. Van még hátra egy mérkőzés, de minden mérkőzésnek úgy megyünk neki, hogy meg akarjuk nyerni. Lenyűgöző mérkőzés lesz a finálé” – nyilatkozta a mérkőzés egyik hőse, Mason Mount.

„Nem tudom szavakba önteni azt, amit most érzek. Nagyszerűen teljesítettünk egy kemény ellenfél ellen, nehéz mérkőzésen. Tudtuk, milyen erős a Real, tudtuk, hogy sokat támad majd, mindent bele kellett adnunk. Kai Havertz emelése? Csodálatos gól lett volna, de megcsókolta a labda a kapufát, és mondtam is Timo Wernernek, hogy egy örökkévalóságnak tűnt, mire leesett elé a labda... Elszántak voltunk, mindent kiadtunk magunkból. Az első félidőben több helyzetünk is volt, pár ellentámadásból betalálhattunk volna. Van még két döntőnk az idényben, ne feledjük, semmit sem nyertünk még.”

„Nagyszerűen teljesítettünk, és még lőhettünk volna pár gólt. A célunk az volt, hogy ne kapjunk gólt ezen a mérkőzésen egy olyan csapat ellen, amelyik rengeteget támad. A második félidőben nyilvánvalóan mi voltunk a jobbak, meg kellett szenvednünk, de keményen harcoltunk. Nem felejtkezhetünk meg arról, milyen nagyokat védett Edouard Mendy az első félidőben. Egy ilyen csapat ellen, mint a Real, megúszni kapott gól nélkül... Csodás érzés” – nyilatkozta a Chelsea csapatkapitánya, César Azpilicueta.

„Kimondhatjuk: megérdemelte a Chelsea a győzelmet. Harcoltunk és megpróbáltunk nyerni, de megérdemelten nyert az ellenfél – emelte meg a kalapját Zinédine Zidane az ellenfél előtt. – Aki játszott ma a csapatomban, mindenki teljesen egészséges volt, büszke vagyok rájuk, megpróbáltuk, becsülettel teljesítettünk, és csak egy mérkőzésre voltunk a finálétól. A Chelsea nagyszerűen futballozott, azt kell mondanunk, jól sikerült a számukra ez a párharc. Sokkal jobban kell támadnunk, nem voltak tiszta helyzeteink, nekik annál több, ilyen a futball. De ahogyan mondtam, büszke vagyok a fiaimra. Most pihennünk kell picit, és azután már csak a La Ligára szabad koncentrálnunk. Természetesen nem vagyunk boldogok, de ha kikapsz egy elődöntőben, akkor ez természetes. Nehéz elfogadni a vereséget, ám holnap már kint kell lennünk az edzőpályán, és dolgoznunk kell tovább.”

„Egy igen jó csapattal találkoztunk, és mindent beleadtunk. Biztos vagyok benne, hogy a következő évben is itt leszünk, és akkor eljutunk a döntőbe. Egy olyan csapat számára, mint a Real, amely mindent megnyert az elmúlt években, nehéz elfogadni a vereséget, de nem nyerhetsz folyton. Keményen kell dolgoznunk, és akkor ismét jól fogunk futballozni” – bölcselkedett Vinícius Júnior.

„Megérdemelten nyertünk – értett egyet nem meglepő módon Zidane-nal a hazaiak mestere, Thomas Tuchel. – Az első félidő nagyon nehéz volt számunkra, mert sokat birtokolta a Real a labdát, szenvedtünk, ugyanakkor minden támadásunk veszélyes volt. Nagyon elszántan védekeztünk, motiváltan, sikeréhesen, majd a második félidőben még szervezettebben védekeztünk. Korábban is betalálhattunk volna, és akkor hamarabb biztonságban éreztük volna magunkat, de ez most nem a kritika ideje... Fantasztikus sikert értünk el, nagy gratuláció a csapatomnak. A futball már csak olyan, hogy minden egyes másodpercben gólt kaphatsz, és a Madrid mindig veszélyes, a semmiből is képes gólt szerezni, szóval mindig nagyon oda kell figyelned, ha ellenük játszol. Nagyon fontos, hogy akkor is koncentrálnod kell, ha egymás után hagyod ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, ilyenkor is pozitív energiákat kell felszabadítanod magadból a pályán. Sikerült, nagyon megérdemeltük a sikert. Mendy? Biztos a keze, folyamatosan koncentrál, jó srác. Nagyon örülök, hogy most sem kapott gólt. Hogy az újabb döntő a tehetségem bizonyítéka lenne? Vagy nem, mert ez nem ugyanaz a klub már... Nagyon, nagyon örülök az újabb döntőnek. Hálás vagyok a sorsnak, hogy a futballban élhetem le az életemet, megélhetem ezt a szenvedélyt és ezt a professzionalizmust. Még nem gondolok a döntőre, majd négy nappal előtte kérdezzenek erről, korai még erről beszélni, megsérülhetnek addig játékosok, vagy romolhat a formájuk, bármi megtörténhet. Meglátjuk, mi lesz addig velünk, remélem, jó csapattal érkezünk Isztambulba, jó formában, és jó hangulat fogad ott bennünket. Végig akarunk menni az úton, azaz győzni megyünk Isztambulba.”

„Hogy sokat ünnepeltünk-e? Igen, már tíz perce elment a hangom, mert annyit ordibáltunk az öltözőben” – mosolygott a kamerákba Timo Werner.

Emlékeznek még, ki volt a Lipcse német csatára, aki cserét kért Isztambulban, mert a füle nem volt képes elviselni a szurkolók által keltett hangorkánt?

Werner elárulta azt is, hogy Tuchel megengedte az utóbbi időkben, hogy a mérkőzések előtt otthon aludjanak a játékosok, talán ez is hozzájárult a sikerekhez. Saját ágy, üres stadion, ezért futballozik egyre jobban a támadó?

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
CHELSEA (angol)–REAL MADRID (spanyol) 2–0 (1–0)
London,
Stamford Bridge,zárt kapuk mögött.Vezette:Orsato (olasz)
CHELSEA:É. Mendy – A. Christensen, Thiago Silva, Rüdiger – Azpilicueta (R. James, 89.), Jorginho, Kanté, Chilwell – Mount (Zijes, 89.), Havertz (Giroud, 90+4.) – Werner (Pulisic, 67.).Menedzser:Thomas Tuchel
REAL MADRID:Courtois – Nacho, Éder Militao, Sergio Ramos, F. Mendy (F. Valverde, 63.) – Modric, Casemiro (Rodrygo, 76.), Kroos – Vinícius Júnior (Asensio, 63.), Benzema, E. Hazard (Mariano Díaz, 89.).Vezetőedző:Zinédine Zidane
Gólszerző:Werner (28.), Mount (85.)

Továbbjutott:aChelsea, 3–1-esösszesítéssel

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik