MTI 2020.04.24 11:11 Frissítve: 2020.04.24 11:44

BL: vizsgálatot sürget a liverpooli polgármester a nyolcaddöntőt illetően

Liverpool polgármestere vizsgálatot sürget annak tisztázására, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának visszavágója hozzájárult-e a koronavírus terjedéséhez.

A liverpooli polgármester szerint meg kell vizsgálni az Atlético elleni BL-nyolcaddöntőt a lehetséges fertőzések miatt (Fotó: forbes.com)

 

A március 11-én lejátszott Liverpool–Atlético Madrid mérkőzést – melyet hosszabbításban a vendégek nyertek meg 3–2-re, ezzel 4–2-es összesítéssel kiejtve a címvédőt – mintegy 52 ezer néző, köztük körülbelül 3000 spanyol szurkoló tekintette meg az Anfield Roadon. A járványtól erősen sújtott Spanyolországban néhány nappal később gyakorlatilag leállt az élet.

„A fertőzési görbe emelkedését láthatjuk, ezerkétszáz emberben mutatták ki a COVID-19-et – mondta a BBC-nek Steve Rotheram a liverpooli helyzetet illetően. – Szükséges megvizsgálni, hogy ezeknek a fertőzéseknek egy része nem közvetlenül Atlético-szurkolóktól származik-e. Voltak nagyon erősen érintett városok, és Madrid ezek közé tartozott” – tette hozzá, majd úgy folytatta, hogy a spanyolok otthon már nem gyülekezhettek ebben az időszakban, de háromezer drukker Liverpoolba érkezett, és nagyon is könnyedén fertőzhetett a vírussal.

A városvezető szerint meg kell vizsgálni, hogy ez hogyan fordulhatott elő, és a kormánynak vállalnia kell valamilyen felelősséget abban, hogy nem hamarabb hozta meg a korlátozó intézkedéseket.

Angela McLean, a brit kormány tudományos tanácsadója azt a riporteri felvetést, hogy a mérkőzés megrendezésének engedélyezése hozzájárult a vírus terjedéséhez „érdekes feltételezésnek” nevezte.

„Amennyiben emberek egy olyan sportesemény közvetlen eredményeként fertőződtek meg, amelyet szerintünk nem lett volna szabad megrendezni, nos, az botrányos. Akkor ez nemcsak azokat az embereket veszélyeztette, hanem a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat frontvonalban dolgozó személyzete és családtagjaik is megfertőződhettek” – méltatlankodott Rotheram.

2021.04.22 00:18:32

Bajnokok Ligája SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL. De tényleg: milyen már az a 21. századi Szuperliga, amelynek csapatai fele a hajdani brit, negyede a spanyol birodalom központjában működik?

2021.04.16 11:56:22

Bajnokok Ligája MILITÁR IVÁN

A francia támadót ideje tisztelni a játékintelligenciája miatt is; az Eb-n a magyar válogatott ellen is láthatjuk. Elemzés.

2021.04.15 21:21:44

Bajnokok Ligája SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY.   Az „újgazdagok” száma viszont annyira már nem újdonság, hogy különösebben meglepjen minket az előretörésük.     

2021.04.14 22:49:56

Bajnokok Ligája MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem azt mondom, hogy szegény ember vízzel főz.