BL: Senkinek sem sikerült megállítani Messit, de megpróbáljuk – Klopp

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.18. 08:00
Szédületes formában futballozik a Liverpool FC, amely az FC Porto ellen kettős győzelemmel jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

Az angolok a hazai 2–0-s győzelem után Portugáliában 4–1-re nyertek, ilyen az, amikor a kiváló csatárok mindegyike – Sadio Mané, Mohamed Szalah és Roberto Firmino is – betalál. Jürgen Klopp öröme teljes lehetett, úgy fogalmazott, óriási dolog, hogy egymás követő két évben is bejutottak Európa négy legjobb csapata közé.4–1-re nyertek, ilyen az, amikor a kiváló csatárok mindegyike – Sadio Mané, Mohamed Szalah és Roberto Firmino is – betalál. Jürgen Klopp öröme teljes lehetett, úgy fogalmazott, óriási dolog, hogy egymás követő két évben is bejutottak Európa négy legjobb csapata közé.

„Hihetetlen, hogy ismét ott vagyunk az elődöntőben, büszke vagyok a srácokra, és arra, amit tettek” – nyilatkozta a német szakember.

A Liverpool sorozatban a 17. tétmérkőzésén maradt veretlen, legutóbb még január 7-én, az FA-kupában szenvedett vereséget a Wolverhamptontól. Legutóbbi nyolc meccsét megnyerte, így magabiztosan készülhet az FC Barcelona elleni párharcra.

A katalánok éppen egy angol riválist, a Manchester Unitedet ütötték el a továbbjutással, a 4–0-s összesítés figyelmeztető lehet a Liverpool számára is. A párharc április 30-án kezdődik meg a Camp Nouban, ahol a Barca még sosem verte meg a Liverpoolt (4/0).

A felek legutóbb a 2006–2007-es nyolcaddöntőben találkoztak egymással, akkor a Liverpool 2–1-re győzött Barcelonában, majd ugyan otthon 1–0-ra kikapott, idegenben szerzett több góllal továbbment.

„Óriási csatát várok az elődöntőben, meg fogjuk találni, hogyan nyerhetünk, de ezen most nem szeretnék aggódni – tette hozzá Klopp a portói meccset követően. – Köszönöm Istennek, hogy ma este még nem kell arra gondolnom, hogyan állítsuk meg Lionel Messit. Lesz erre még néhány éjszakám. Eddig senkinek sem sikerült, de megpróbáljuk.”


BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FC Porto (portugál)–Liverpool FC (angol) 1–4 (0–1)
Porto,Estádio do Dragao,49 117néző.Vezette:Makkelie (holland)
Porto:Casillas – Éder Militao, Felipe, Pepe, Alex Telles – Otávio (Soares, a szünetben), Danilo Pereira, H. Herrera – Corona (Fernando, 78.), Marega, Brahimi (B. Costa, 81.).Vezetőedző:Sérgio Conceicao
Liverpool:Alisson – Alexander-Arnold (J. Gomez, 66.), Matip, Van Dijk, Robertson (Henderson, 71.) – Fabinho, Milner, Wijnaldum – Mané, Szalah, Origi (Firmino, a szünetben).Menedzser:Jürgen Klopp
Gólszerző:Éder Militao (68.), ill. Mané (26.), Szalah (65.), Firmino (77.), Van Dijk (84.)
Továbbjutott:aLiverpool FC,6–1-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A MÁSIK SZERDAI MÉRKŐZÉSEN

MANCHESTER CITY (angol)–TOTTENHAM HOTSPUR (angol) 4–3(3–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik