BL: Ribéry úgy vágta oda a Bayern-mezt, mint… – videó

Vágólapra másolva!
2017.09.13. 08:50
…valami értéktelen rongyot. Franck Ribéry, a Bayern München francia labdarúgója kedden, az Anderlecht ellen 3–0-ra megnyert BL-mérkőzésen a lecserélésekor gurult dühbe, és tettét Carlo Ancelotti vezetőedző, sőt Lothar Matthäus sem hagyhatta szó nélkül.

„Mérges volt, de a reakcióját nem szeretném különösebben kommentálni – mondta kérdésre válaszolva a 78. percbeli cserét elrendelő, ekképp a heves reakciót kiváltó Carlo Ancelotti, hozzátéve: – Volt még hátra tíz perc, neki pedig korábban felmutatták a sárga lapot. Meg aztán vasárnap nem edzett, akartam neki adni egy kis plusz pihenőt. A lecserélése nem a pályán nyújtott teljesítményének a következménye.”

A történteket televíziós szakkommentátorként követő korábbi Bayern-legenda, Lothar Matthäus a következőt fűzte hozzá Ribéry viselkedéséhez:

„Régóta a Bayern játékosa, tudjuk, hogy lobbanékony természet, de a Bayern-mezt így nem lehet odahajítani a cserepadra. Ez nagyon rossz üzenet a klub felé” – mondta a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A felvételen jól látható, hogy Ribéry még akkor is indulatosan magyaráz, amikor a feszültséget érző Hasan Salihamidzic sportigazgató odamegy hozzá, hogy megnyugtassa.

„Ilyesmi nem fordulhat elő. Mi ugyanis a Bayern München vagyunk. Még beszélgetünk erről” – jelezte később rosszallását Salihamidzic.

Arjen Robben szavai is arról tanúskodnak, hogy – győzelem ide, győzelem oda – valami nincs rendben a bajor csapatnál.

„A saját közönségünket illene jobban kiszolgálnunk, megmutatni nekik, mit tudunk valójában. Van miért szemrehányást tennünk magunknak. Minden tiszteletem az Anderlechté, de a korai kiállítás megteremtette a lehetőséget, hogy nagyon-nagyon megverjük. Nem így történt, ami arra enged következtetni, hogy az erősebb riválisok ellen bajban leszünk. Szeretem jól érezni magam a pályán, és ez most nem így volt.”

Néhány órával később Ribéry a hivatalos Instagram-oldalán bocsánatot kért tettéért.

EMLÉKEZTETŐ

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT

Celtic (skót)–Paris Saint-Germain (francia) 0–5 (Neymar 19., Mbappé 34., Cavani 40. – 11-esből, 85., Lustig 83. – öngól)
Bayern München (német)–Anderlecht (belga) 3–0 (Lewandowski 12. – 11-esből, Thiago Alcantara 65., Kimmich 91.)
Kiállítva: Kums (11.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik