BL: Rebrov nagyon elégedett a második félidei talpra állással

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.10.28. 23:25
null
Szerhij Rebrov a mérkőzés közben (Fotó: Árvai Károly)
Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője elsősorban játékosai kevés Bajnokok Ligája-tapasztalatának számlájára írta, hogy az első félidőben a Dinamo Kijev kétgólos előnyt szerzett, ugyanakkor nagyon elégedett, hogy a fordulás után sikerült 2–2-es döntetlenre menteni a szerda esti BL-csoportmeccset. Mircea Lucescu, a vendégek szakvezetője a hajrábeli kiállítást tekinti a pontvesztés fő okának.

„Bocsánat, kicsit elment a hangom… – kezdte Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője. – Nagyon elégedettek lehetünk abból a szempontból, hogy az elveszített első félidő után sikerült kijavítanunk a hibáinkat. Toki (Nguen – A szerk.) gólja nagyon fontos lökést adott nekünk, a történtek fényében elégedettek lehetünk az egy ponttal.”

A Nemzeti Sport kérdésére, miszerint mik voltak az első félidő legfőbb tanulságai, Rebrov a következőket mondta:

„Nehezítette a dolgunkat, hogy sok játékosunknak nincs BL-tapasztalata, ellentétben a nagyon erős Dinamo futballistáival. Az első félidő hibáit mégis sikerült kijavítani, újra birtokoltuk a labdát. Természetesen a szépítő gól nagyon sokat segített, de a folytatás korábbinál agresszívebb játéka, hajtása elengedhetetlen volt ahhoz, hogy visszaszerezzük a pontot.”

Újságírói felvetésre, miszerint a mérkőzés főbb statisztikái (labdabirtoklás, kapura lövések száma) a Ferencváros felé billentették a mérleg nyelvét, Mircea Lucescu (lásd lejjebb) mégis a kiállítást tekintette a döntő faktornak, Rebrov így reagált: „Mircea nagyon jó és elismert edző, de a stílusát nem szeretném kommentálni, és erről nem kívánok többet mondani.”

A kiegészítésre, hogy a román szakember végül elismeréssel beszélt Rebrov magyarországi munkájáról, csapatépítéséről, a Ferencváros szakvezetője mosolyogva ennyit mondott: „Úgy látszik, javult a stílusa…”

„Furcsa egy meccs volt… – értékelt az elsőként a pulpitusra szólított Mircea Lucescu, a Dinamo Kijev vezetőedzője. – Az első félidőben domináltunk, a másodikban aztán megkaptuk az első gólt, és ettől sokkal bátrabb lett az ellenfelünk. Aztán következett a kiállítás, ez megzavart bennünket, még jobban visszaestünk, és jött a második gól. Összességében Szidorcsuk kiállítása döntő jelentőségű volt.”

Az esetleges erőnléti és összpontosításbeli problémákra vonatkozó kérdésre a román szakember ezt mondta: „Fizikailag és erőnlétileg is uraltuk a játékot, meg kellett volna szereznünk a harmadik és a negyedik gólt, és akkor a kezünkben marad a meccs.”

Lapunk kérdésére, miszerint a Ferencváros meglepte-e valamivel a kijevieket, Lucescu így válaszolt: „A Ferencváros jó csapat, a megnézett felvételek alapján állíthatom, hogy sokat fejlődött az utóbbi időben. Rebrov jó klubokból, jó pénzért európai szintű játékosokat igazolt, jó munkát végzett, ezzel együtt úgy gondolom, hogy ezt a mérkőzést nekünk kellett volna megnyernünk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Ferencváros–Dinamo Kijev (ukrán) 2–2 (Nguen 59., F. Boli 90., ill. Cihankov 28. – 11-esből, De Pena 41.)
Budapest, Groupama Aréna, 6444 néző. Vezette: Kruzliak (szlovák)
FTC: Dibusz – Lovrencsics G. (Botka, 86.), Blazic, Kovacevic (Dvali, 86.), Heister – Haratin (Laidouni, 65.), Sigér D. (Mak, 73.), Somália – Zubkov, Isael (F. Boli, 73.), Nguen. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
DINAMO KIJEV: Bojko – Kedziora, Zabarnij, Popov, O. Karavajev – Szidorcsuk, Saparenko (T. Baluta, 89.), Bujalszkij (Harmas, 82.), Cihankov (G. Rodrigues, 90+3.), De Pena – Szuprjaha (Verbic, 89.). Vezetőedző: Mircea Lucescu
Kiállítva: Szidorcsuk (86.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 0–2 (O. Dembélé 14., Messi 90+1. – 11-esből)
Kiállítva: Demiral (85., Juventus)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 2 2 7–1 +6 6
2. Juventus 2 1 1 2–2 0 3
3. Dinamo Kijev 2 1 1 2–4 –2 1
4. FERENCVÁROS2113–7–41
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik