Döntetlent játszott a Ferencváros a Qarabag ellen

Vágólapra másolva!
2022.08.03. 17:50
null
Fotó: <strong><a href="fradi.hu" target="_blank">fradi.hu</a></strong>
A Ferencváros 1–1-et játszott idegenben az azeri Qarabag együttesével a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének első mérkőzésén.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

QARABAG (AZERI)–FERENCVÁROS 1–1 (1–1)
Baki,
Tofiq Bahramov Stadion, 29 500 néző. Vezette: Ekberg (svéd)
QARABAG:Mahammadaliyev – Vesovics, Mustafazade, B. Hüseynov, Bayramov – Qarayev, M. Jankovics (Júlio Romao, 84.), Ozobic (Seydayev, 79.) – Owusu, Wadji (Leandro Andrade, 90+3.), Zoubir. Vezetőedző: Qurban Qurbanov
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka, S. Mmaee (Thelander, 57.), Knoester (Kovacevic, 67.), Civic – Esiti, Laidouni (Besic, 88.) – A. Traoré, Zachariassen, Nguen – F. Boli (Vécsei, 67.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Owusu (34.), ill. F. Boli (17.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A Ferencvároson volt a sor. A közelmúltban olyan előadóművészek szórakoztatták az azerieket a Tofiq Bahramov Stadionban, mint Elton John, Jennifer Lopez vagy éppen a kolumbiai énekesnő, Shakira – szerda este (futballcsapatként) a Ferencváros következett. Azerbajdzsán második legnagyobb stadionjában zsúfolásig megteltek a lelátók, a helyiek jól tudták, a Qarabag meccsei egy-egy koncerttel érnek fel, kamikaze stílusú csapatuk mérkőzésein nemcsak helyzetek, gólok is bőven akadnak.

A tizennegyedik éve szolgálatban lévő Qurban Qurbanov a magyar bajnok ellen mégis előhúzta a biztonsági kártyáját: noha a bajnokságban általában egyetlen védekező középpályás sem szerepel csapatában, a Ferencváros ellen kettő is a kezdőben kapott helyet, a klub egyik legendás játékosa, a környéken született Qara Qarayev mellett a montenegrói Marko Jankovics szűrt. A Qarabag vezetőedzőjének egyébként is sakkoznia kellett a kezdő összerakásakor, két legjobb futballistája, a brazil Kady és a honosított brazil Richard Almeida sárga lapjai miatt nem léphetett pályára, sérülése miatt a kolumbiai Kevin Medina sem állt rendelkezésére, sőt a meccsnapra pedig az is kiderült, hogy a rutinos Maksim Medvedev is kidőlt a sorból.

A Ferencváros viszont nevezte a keretbe a hónapok óta sérüléssel bajlódó Ryan Mmaee-t, sokan bíztak is benne, hogy legalább a kispadon ott lehet, ám míg a gárda Azerbajdzsán fővárosában rúgta a labdát, a marokkói a klub NB III-as együttesének szolnoki mérkőzésén szerepelt. A szakmai stáb alighanem abban bízik, a visszavágóra már olyan állapotban lehet, hogy ha szükség lesz rá, legalább kis időt a pályán tölthet.

De ott volt addig is Franck Boli!

Az elefántcsontparti csatár egy hete, Pozsonyban is betalált a Slovan kapujába, míg Bakiban tizenhét percre volt szüksége, hogy gólt szerezzen. Ha már a selejtezők harmadik körében rendelkezésére áll a videobíró, a svéd játékvezető gyorsan ki is elemeztette a találatot, a VAR-rendszer azonban nem talált kivetnivalót, így örülhetett a magyar bajnok. A mérkőzést úgy kezdte a hazai csapat, ahogy arra számítani lehetett, magukhoz ragadták a labdát, amit nemigen akartak odaadni a Ferencvárosnak, Franck Boli gólja azonban láthatóan sokkolta a Qarabagot és megváltozott a játék képe.

GÓLVIDEÓ ITT!

Érdekesség volt, hogy az afrikai támadót ezúttal némileg szokatlan szerepkörbe tette Sztanyiszlav Csercseszov, meglepő módon Tokmac Nguen volt a csúcsék, Franck Boli pedig egy sorral hátrébbról zárkózott fel a támadásokhoz – a húzás bejött. Ami üzemzavart okozott a Ferencváros játékában, azok az eladott labdák voltak. A védők mellett a középpályások is túlzottan sok ki nem kényszerített hibát vétettek, és Aissa Laidouni elpasszolt labdája (közvetve) végzetesnek bizonyult. Az eladott labdájából kiharcolt szabadrúgást követően egyenlített a Qarabag, sOwusu találata életet lehelt a hazaiak futballjába.

GÓLVIDEÓ ITT!

Az addig vérszegény támadójátékuk egycsapásra lendületet kapott, volt dolguk bőven a ferencvárosi védőknek, sőt a szünet előtti pillanatokban a VAR érvénytelenített les miatt egy azeri találatot, így a szünetre döntetlennel vonultak a felek.

Fotó: fradi.hu
Fotó: fradi.hu

 

A második félidő nem az állandóságról szólt a Ferencváros védelmében... A belső védők közül előbb Samy Mmaee-t kellett lecserélni sérülés miatt, majd nem sokkal később Mats Knoester is lejött a pályáról, s onnantól új belső védőpárossal próbálta feltartóztatni az azeri támadásokat a Fradi, a dán Rasmus Thelander mellett a bosnyák Adnan Kovacevic volt a hátsó ember. Ekkor már többet birtokolta a labdát a Qarabag, de az a lendület, ami az első félidő végén jellemezte őket, ekkorra már csillapodott. A találkozó ritmusa jócskán visszaesett, a szabálytalanságok miatt sokat állt a játék, a hazaiak kamikaze stílusából nem sok valósult meg – dicséret volt ez a magyar bajnok számára.

Csakhogy.

A Ferencváros sem igen tudott lendületbe jönni: noha a megindulásokkal nem volt gond, az ellentámadások az azeriek kapujához közelítve rendre elhaltak. Hol rossz passz, hol pontatlan indítás vetett véget a kontrának. Érdekes volt azt is látni, hogy az utolsó negyedórában már a Qarabag játékosai sem sürgették a játékot. Holott stílusukból adódóan arra lehetett számítani, hogy próbálnak minden akciót kapura lövéssel, fejessel befejezni, ám ekkor már a bedobásoknál csupa lehorgasztott fejű labdarúgó várta a labdát, egyéni villanásokból, szép cselekből kevesebb akadt. Mindössze az utolsó percekre pörgött fel ismét a játék, előbb a Qarabag szerezhetett volna bal oldali akció végén könnyedén gólt, majd Tokmac Nguen lábában volt ott a gól – de ott is maradt.

Fotó: fradi.hu
Fotó: fradi.hu



A Qarabag szurkolói tűzijátékra számítottak, tucatnyi helyzetre, kapura lövésre, azonban ezen az estén be kellett érniük egy közepes színvonalú, tempójú mérkőzéssel. Az eredménnyel a Ferencváros lehet elégedettebb, idegenben ért el döntetlent, így a döntés az Üllői úti meccsre maradt.A visszavágót kedden 20 órától rendezik Budapesten, Bakihoz hasonlóan a Groupama Arénában is telt ház előtt küzdhetnek meg a csapatok.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik