A pénz igenis rúg gólokat: a PSG simán legyőzte a Bayernt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.27. 20:39
null
Szent a béke Neymar és Cavani között? (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germain magabiztos és könnyed 3–0-s győzelmet aratott a párizsi kontrákkal szemben tehetetlennek bizonyuló Bayern München felett a labdarúgó Bajnokok Ligája 2. fordulójában. A B-csoport másik mérkőzésén a Celtic Brüsszelben győzte le 3–0-ra az Anderlechtet.

Neymar visszatért, de még hogy! – sóhajthattak megkönnyebbülten a PSG-drukkerek már a 2. percben. A kisebb sérülés (és az Edinson Cavanival történt összetűzés) után ismét pályára lépő brazil remekül indult meg a 2. percben a bal szélen, csúnyán faképnél hagyta Thiago Alcantarát, majd befelé húzott. A Bayern-védők egyként őrá mozdultak, a brazil támadó így remek passzt tett keresztbe, a jobb oldalon teljesen üresen érkező Dani Alves elé, aki könyörtelenül ki is használta a ziccert, magabiztosan lőtt Sven Ulreich kapujába (1–0).

A gól után a Bayern szinte végig meddő fölényben játszott az első félidőben: a német rekordbajnoknak ugyan voltak helyzetei – a legnagyobbat egy gyorsan elvégzett szöglet után Thomas Müller lőtte kapu mellé –, ám a meccs forgatókönyve teljesen a PSG szája íze szerint alakult. A párizsiak végig veszélyes ellentámadásokat vezettek, a Mbappé, Cavani, Neymar csatártrió remek kombinációkat mutatott be, és a 31. percben ezek egyike gólhoz is vezetett.

Kylian Mbappé lépett be a Bayern tizenhatosán belülre, kipördült Javi Martínez (nem túl erős) szorításából, majd a kicsit gyámoltalanul védekező Nicklas Süle mellett hátra, lövésre tette a labdát. Cavani menetrendszerűen érkezett is, és 17 méterről, remekül kilőtte a bal fölső sarkot (2–0). Azt is megállapíthattuk (ismét), hogy Ulreich nem Manuel Neuer...

A felforgatott összeállítású Bayern hiába kísérletezett sűrűbben, hiába birtokolta többet a labdát, a PSG teljes kontroll alatt tartotta a találkozót. A második félidőben ugyanez történt, hiába cserélt kettőt is Carlo Ancelotti – a München eredménytelenül próbálkozott (plusz szerencséje sem volt), és nagyon rosszul védekezett a PSG-kontrák ellen. A 63. percben Kylian Mbappé valósággal romba döntötte egy csellel a jobb szélen David Alabát, középre lőtte a labdát, amely egy védőről Neymar elé pattant, a brazilnak nem volt nehéz dolga az üres kapuba lőni (3–0).

Ezzel el is dőlt a meccs, kérdés már csak annyi maradt, hogy megússza-e a Bayern München a kiütést Párizsban.

Megúszta, ám Ancelotti aligha ússza meg a kínos kérdéseket: a Bayern gépiesen játszott és időnként jó támadásokat vezetett, ám végtelenül simán alulmaradt a Parc des Princes-ben. Ez a teljesítmény kevés a német rekordbajnoktól, amely mintha szellemi vezér nélkül „bolyongana”, néha motiválatlanul. Mivel a Bayernnél az európai kupatrón a cél, ez a játék nagyon, nagyon kevés...

A PSG csatártriója viszont félelmetes, a csapaton belüli ellentéteknek nem volt nyomuk a pályán: erődemonstráció volt ez a kék-pirosaktól. Hogy aztán Európa is Párizs színeinek uralma alá kerül-e, az még azért nyitott ügy. A PSG mindenesetre nagyon könnyedén lépett át a Bayernen, a német futballdrukkerek meg vakarhatják a fejüket – mindhárom Bundesliga-csapat kikapott ebben a BL-fordulóban.

A PSG–Bayern München mérkőzés összefoglalója

A csoport másik mérkőzésén a Celtic könnyed sikert aratott az Anderlecht otthonában. A skótok a 38. percben szereztek vezetést, egy kontra végén Leigh Griffiths talált közelről a hálóba. A második félidőben Patrick Roberts (a hazaiak szempontjából szerencsétlenül) megpattanó lövése is a kapuban kötött ki, majd a ráadásban egy belga labdavesztés után Scott Sinclair bombázott a léc alá, így a Celtic 3–0-ra győzött .

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ.
B-CSOPORT
Paris Saint-Germain (francia)–Bayern München (német) 3–0 (Dani Alves 2., Cavani 31., Neymar 63.)
Anderlecht (belga)–Celtic (skót) 0–3 (Griffiths 38., Roberts 50., S. Sinclair 92.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Paris SG 2 2 0 0 8–0 +8 6
2. Bayern München 2 1 0 1 3–3 0 3
3. Celtic 2 1 0 1 3–5 –2 3
4. Anderlecht 2 0 0 2 0–6 –6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik