BL: Nem vuduzással készültünk a Real ellen - Keller

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.25. 17:00
null
Vuduzás helyett szimpla futás (Fotó: Reuters)
A spanyol Real Madrid labdarúgócsapata szerdán a német Schalke vendégeként lép pályára a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első felvonásán. Jens Keller, a német együttes vezetőedzője szerint a világ egyik legerősebb csapatával találkoznak, de még így sem vuduzással készültek.



„A jelenlegi forma alapján a világ egyik legjobb futballcsapata a Real Madrid, mert a Bayern München a legjobb – mondta talán nem is annyira udvariasságból, hanem szakmai érvekből kiindulva Keller. – Minden játékosuk rendkívüli, nem lesz könnyű ellenük, de hazai környezetben fogadjuk őket az első mérkőzésen, és ha százszázalékos teljesítményre leszünk képesek, akkor vihetünk véghez egy kisebbfajta csodát. De csak akkor. A BL a nagy pénzügyi háttérrel bíró angol és spanyol együttesek terepe elsősorban, de az előző kiírásban mégis két német klub vívta egymással a döntőt. Ám mi sem vagyunk rosszak!”

A tréner bízik abban, hogy Benedikt Höwedes felkészült a feladatára, pontosabban Cristiano Ronaldo megállítására.

A Schalke nehéz hét elé néz: a szerdai Real Madrid elleni BL-meccs után a bajnokságban szombaton a Bayern Münchenhez látogat. Keller nem keveri a szezont a fazonnal: „ez két külön történet, bízunk benne, hogy sikeresek leszünk, és folytatódik a Real nem túl jó németországi mérlege”.

„Ez csak az én magánvéleményem volt – utalt Keller arra, hogy korábban szimpla mérkőzést várt a Real Madrid ellen. – Arra akartam utalni vele, hogy a felkészülés során nem csinálunk semmi rendkívülit, például nem vuduzunk. A mérkőzés hangulata természetesen teljesen egyedi lesz.”

Szűkre szabott, feledhető fél évet töltött el a holland Klaas-Jan Huntelaar 2009 első fél évében a spanyol Real Madridnál. A német Schalke jelenlegi labdarúgójában azonban nincs revánsvágy, hogy a holnapi BL-nyolcaddöntőben megmutassa valós tudását egykori klubja ellen. Csapattársa, Felipe Santana eközben roppant magabiztos, teheti: igaz, csak a kispadról, de megtapasztalhatta, hogyan lehet négy gólt lőni még a Real Madridnak is.

„Minden találkozót nagyon várok, és mindegyiken bizonyítani szeretnék. A Real Madrid elleni szerdai mérkőzés sem kivétel – mondta a húsz madridi fellépésén nyolc gólt szerző holland támadó. – Nagyon fontos párharc vár ránk, remek mérkőzés remek rivális ellen. Szerencsések vagyunk, hogy itthon kezdhetünk, aztán meglátjuk, a madridi visszavágón mire jutunk. Mindenesetre jó lenne versenyben maradni.”

Bár valami sértettséget szívesen kipréseltek volna az újságírók Huntelaarból kurtára sikerült madridi időszakára vonatkozóan, ő csak a szépre emlékezett.

„Ez egy szuper futballklub! Szép időszakot töltöttem náluk, kiváló az edzőközpontjuk, pazar a stadionjuk és nagyszerűek a szurkolóik. De az én jelenemet most a Schalke jelenti.”

„A magam részéről nagyon bízom a védelmünkben és abban, hogy olyan szerencsések leszünk, mint tavaly a Dortmund, amely kiejtette a madridiakat az elődöntőben – mondta a Schalke brazil hátvédje, Felipe Santana, aki tavaly ilyenkor még a dortmundi keret tagja volt, szép emlékeket őriz a Realról. – Alig várom, hogy szembenézhessek Cristiano Ronaldóval, aki az Aranylabdát elnyerve bizonyította, hogy a világ egyik legjobb futballistája. De nekünk ugyanúgy megvan az esélyünk! Tavaly különleges esténk volt a Dortmunddal, varázslatos volt négy gólt szerezni a Real Madrid ellen. Egy olyan nap volt, amelyen nekünk minden bejött. Remélem, holnap is hasonlóban lesz részem, és tudunk négy gólt rúgni a spanyoloknak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik