BL: Mindenki hibázhat, nem neheztelünk Lingardra – Maguire

Vágólapra másolva!
2021.09.15. 09:35
null
A Young Boys ünneplése a 95. percben – Harry Maguire mellett (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Manchester United 2–1-re kikapott idegenben a svájci Young Boystól a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, kedden. A meccset követően az MU csapatkapitánya elmondta, nem haragszanak a 95. percben végzetes hibát védő társukra, míg az ellenfél edzője, David Wagner önfeledten értékelt.
„Ez volt az első meccs a csoportban. Jobb kezdésre számítottunk, de bőven lesz még rá alkalmunk, hogy javítsunk, és ezt is tesszük majd. A következő meccsen három pontot kell szereznünk és abból önbizalmat merítenünk” – mondta a lefújást követően az UEFA-nak Harry Maguire, a Manchester United csapatkapitánya.

„Ami ezt a mérkőzést illeti, furcsán alakult. A második félidőt jól kezdtük, összeállt a védelmünk, és nem nagyon voltak nagy helyzeteik, ezért is csalódás a végeredmény. Az utolsó gól főképp peches volt, de ilyen a futball. Az emberek hibáznak, egyáltalán nem neheztelünk Jesse Lingardra” – utalt Maguire honfitársa 95. perces hibájára, amely után győztes gólt szerzett a Young Boys.

Az MU vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjaer beszélt Aaron Wan-Bissaka első félidei kiállításáról, valamint arról, hogy miért cserélte le a 72. percben a gólpasszt adó Bruno Fernandest és a gólt szerző Cristiano Ronaldót.

„Aaron kiállításával nehéz vitatkozni. Elpattant tőle a labda, amelyet vissza szeretett volna szerezni, ezért lépett oda, de elkésett. Ami Brunót és Cristianót illeti, túl voltunk a 70. percen, az emberhátrány miatt mindketten sokat futottak a meccsen, ahogyan a hétvégi bajnokin is. Úgy gondoltam, Nemanja Matics rutinjára és Jesse Lingard lendületére lesz szükségünk” – mondta a norvég tréner, aki Lingardról is szót ejtett.

Egyetlen futballista sem szeret hibázni, Jesse sem, de nyilvánvaló, hogy ez is része a játéknak. Tanulunk belőle, ő is tanul belőle. Emberek vagyunk, minden futballista hibázik. Össze fogja szedni magát, és készen áll majd, hogy vasárnap kezdő legyen a West Ham United ellen” fűzte a témához.

„Jó pár meccset nyertünk már idén, de legyőzni a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligájában? Ez különleges. Elképesztően boldog vagyok, ezt a sikert az egész csapat megérdemelte. A játékosaim átlépték a saját határaikat, és csapatmunkával, agresszivitással, koncentrációval, valamint szenvedéllyel sikerült véghez vinniük egy ekkora tettet” – nyilatkozott a meccs után David Wagner, a BL-főtáblás szereplést a Ferencváros ellen kiharcoló Young Boys trénere.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

F-CSOPORT
YOUNG BOYS (svájci)–MANCHESTER UNITED (angol) 2–1 (0–1)
Bern, Wankdorf Stadion. Vezette: Francois Letexier (francia)
YOUNG BOYS: Von Ballmoos – Hefti (Szulejmani, 83.), Mohamed Camara, Lauper (Zesiger, 90+2.), Ulisses Garcia – Sierro (Siebatcheu, a szünetben), Martins Pereira (Rieder, 82.) – Fassnacht, Aebischer, Ngamaleu – M. Elia (Kanga, 90+2.). Vezetőedző: David Wagner
MU: De Gea – Wan Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – Pogba, Fred – Sancho (Dalot, 37.), Bruno Fernandes (N. Matics, 72.), Van de Beek (Varane, a szünetben) – Cristiano Ronaldo (Lingard, 72.). Menedzser: Ole Gunnar Solskjaer
Gólszerző: Ngamaleu (66.), Siebatcheu (90+5.) ill. Cristiano Ronaldo (13.)
Kiállítva: Wan-Bissaka (35.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik