Rezgett a léc, de továbbjutott a Vidi a Dudelange ellen

Vágólapra másolva!
2018.07.17. 20:09
A Mol Vidi FC 2–1-re nyert Felcsúton a luxemburgi F91 Dudelange ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája első selejtezőkörének visszavágóján, így 3–2-es összesítéssel továbbjutott a selejtező második fordulójába.
Danko Lazovics szerezte a Vidi első gólját – a galéria megtekintéséhez kattintson a képre! (Fotó: Micheller Szilvia)
Danko Lazovics szerezte a Vidi első gólját – a galéria megtekintéséhez kattintson a képre! (Fotó: Micheller Szilvia)

 

BAJNOKOK LIGÁJA
1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

MOL VIDI FC–F91 DUDELANGE (luxemburgi) 2–1
(1–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 2514
néző. V: Robertson (skót)
G:
Lazovics (18.), M. Scsepovics (58.), ill. Couturier (54.)
K:
Mélisse (Dudelange, 95. perc)
Továbbjutott: a Mol Vidi FC, 3–2-vel

Marko Nikolics a Mol Vidi FC vezetőedzője kicsit átvariálta az egy héttel ezelőtt, Luxemburgban pályára lépett kezdőcsapatát. Bekerült az eltiltását letöltő Juhász Roland, a korábban a 95-szörös válogatott védő helyén szereplő Fiola Attila a jobbhátvéd pozíciójába került, amelynek korábbi birtokosa, Loic Nego egy sorral feljebb lépett. Mellette Pátkai Máté és Anel Hadzic szerepelt belül, Huszti Szabolcs pedig a szélen, elől pedig Danko Lazovics Marko Scsepovics mögül indult.

A vendégcsapat 3–5–2-es hadrendben kezdte a mérkőzést, ráadásul a két ék, David Turpel vagy Dominik Stolz visszalépett a fedezetsorba, a három védő pedig bátran át tudta játszani a hazaiak középpályás sorát, így rendre a Dudelange játékosai alakítottak ki mezőnyfölényt a pálya középső részén. Ennek köszönhetően inkább a vendégek birtokolták a labdát a mérkőzés első szakaszában. Sőt, amikor tíz perc és negyven másodperc elteltével egy veszélyesen a magyar bajnok kapuja elé érkező labda éppen csak elkerülte a jobb sarkot, döbbenettel vegyes megkönnyebbülést lehetett észlelni a piros-kékek szurkolóin.

Úgy tűnt, a Vidi játékosai a megszerzett labdát megpróbálják nagyon megbecsülni, de ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy bárhol választották el a vendégeket a labdától, azt azonnal hátrafelé, a biztonságos zóna felé passzolták. Ezzel a Vidi a labdabirtoklásban ugyan utolérte ellenfelét, de minduntalan lehetőséget adott neki, hogy visszarendeződjön, a kusza védelem ellen vezetett gyors akciókról mintha lemondott volna a magyar együttes.

Zavartan tekintgettek egymásra a lelátón ülők, mint akik teljesen más meccsre számítottak és amikor már egyre inkább fokozódott volna az elégedetlenség, nagyon jó pillanatban mégis gólt szerzett a magyar együttes. Ehhez az kellett, hogy Huszti Szabolcs a többiekkel ellentétben ne hátra, hanem előrefelé, Marko Scsepovics irányába passzoljon, és az akció végén Danko Lazovics a lehető legjobb helyen legyen.

Úgy tűnt a gól nem zökkentette ki a luxemburgi együttest, vélhetően nem először került hátrányba a nemzetközi mérkőzésen, ugyanolyan higgadtan, szervezetten futballoztak, mint korábban. Sőt, több esetben is a keresztbe passzolt labdákra lecsapva lendületesen tudtak megindulni Kovácsik Ádám kapuja felé, de a Juhász Roland vezette védelem ebben az időszakban elhárította a támadásokat.

A végén Kovácsik Ádám bravúrjaira is szükség volt (Fotó: Török Attila)
A végén Kovácsik Ádám bravúrjaira is szükség volt (Fotó: Török Attila)

A második félidőt ugyan jobban kezdte a Vidi, ám jött a fekete leves: Vinicius felelőtlenül cselezni próbált, márpedig ez nem az ő műfaja, Clément Couturier góllal büntette a meggondolatlanságot. Nem túlzás azt mondani, hogy az egyenlítés sokkolta a felcsúti arénában helyet foglalókat, a magyar csapat szerencsére gyorsan túllendült ezen az időszakon, és válaszolni tudott: az egy sorral feljebb tolt Loic Nego a kapu elé érkezett egy beadást követően, már az ő lövését is bent láttuk, de végül Marko Scsepovic segítette a gólvonal mögé a labdát.

A luxemburgi együttes nem adta fel, továbbra is a labdát megbecsülve, időnként kulturált futballal előrukkolva szövögette akcióit, és két lövéssel is megkínálták Kovácsik Ádámot. A hajrában áttevődött a játék a magyar csapat térfelére, a Dudelange nyomás alatt tudta tartani a magyarok kapuját, a hosszabbításban ziccert hibáztak a vendégek, majd a léc segítette ki a Vidit.

Megúszta és továbbjutott a Vidi, a 2. körben várja a Ludogorec!

AZ IZGALMAS HAJRÁ



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik