H. Á.
2021.09.29 10:14 Frissítve: 2021.09.29 10:44

BL: Marsch szerint Szoboszlaiék vagy nagyon jól vagy nagyon rosszul játszanak

Meglepte csapata gyenge játéka Jesse Marschot, a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében otthon 2–1-es vereséget szenvedett RB Leipzig vezetőedzőjét – közölte az MTI.

 

Jesse Marsch meglepődött kedd este (Fotó: AFP)

A lipcsei együttes az amerikai trénerrel egyáltalán nem teljesít meggyőzően, de a német bajnokságban a múlt hétvégén 6–0-s győzelmet aratott Dárdai Pál alakulata, a Hertha ellen, emiatt úgy tűnt, megtalálta korábbi formáját és hatékonyságát. Az FC Bruges ellen mindjárt a 7. percben vezetéshez is jutott kedden Christopher Nkunku révén, de a belga csapat még az első félidőben fordított. A hazaiak nem tudtak igazán lendületbe jönni, próbálkozásaikat jól szűrték a vendégek.

„Meg vagyok lepve, hogy ilyen rossz meccset játszottunk. Nem az eltervezettek szerint futballoztunk, nem kontrolláltuk a játékot” – szögezte le Marsch a találkozót követő sajtótájékoztatón. Úgy látta, hogy az előny megszerzése után nagyon idegesen futballoztak, sokszor vesztették el a labdát.

„A szünetben nyugalomra intettem a fiúkat, és arra biztattam őket, hogy a megbeszéltekhez ragaszkodjanak. A második félidőben már jobban játszottunk, helyzeteink is voltak, de nem sikerült gólt szereznünk. Jelenleg az a helyzet, hogy vagy nagyon jól, vagy nagyon rosszul játszunk” – vélekedett az edző, aki szerint most az a feladat, hogy kiegyensúlyozottá váljon csapata teljesítménye.

Nkunku dühös és csalódott volt, azt mondta, nem volt önbizalmuk, hiába kezdtek jól, azután sok labdát veszítettek, rengeteg energiát használtak el, kapkodtak, és miközben veszítettek a hatékonyságukból, csak futottak az eredmény után.

„Ennél komolyabb ambícióink vannak. Van még remény, de ez már nehezebbnek tűnik a mostani szezonban. Nagy győzelmekre is szükségünk lesz, de ehhez előbb a hozzáállásunkon kell változtatni” – szögezte le, utalva arra, hogy az elmúlt két idényben továbbjutottak a csoportjukból, most viszont két mérkőzés után pont nélkül az utolsó helyen állnak.

A lipcsei mérkőzést végigjátszotta Gulácsi Péter és Willi Orbán, Szoboszlai Dominikot viszont az 58. percben lecserélte edzője.

Az A-csoportban a Paris Saint-Germain vezet négy ponttal, a francia csapatot a Brugge követi ugyanennyivel, míg a Manchester City hárommal a harmadik.

(MTI)

2022.11.09 00:24:33

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sikertelenség esetén a kedvenceket mindenféle úton-módon felmenteni kész praktikák között a különböző sorsolások tisztaságának megkérdőjelezése is felvetődött már, főleg, ha a hasonló szóbeszédeket hivatalos személyek is hevítették.

2022.11.07 21:24:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Münchenben sem gyújtanak örömtüzeket...

 

2022.11.07 10:05:40

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester Cityvel küzd meg.

2022.11.07 08:56:59

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Hétfőn kiderül az is, hogyan alakul a rájátszás párosítása az Európa-konferencialigában.