H. Á. 2020.10.28 13:12 Frissítve: 2020.10.28 13:48

BL: Lipcsei Gábor téglási Modricnak becézett engem – Sigér

A Hajdú-bihari Napló hosszú interjút közölt a Ferencváros hatszoros válogatott középpályásával, a debreceni nevelésű Sigér Dáviddal, amelyből kiderül, hogy a 30. születésnapját egy hónap múlva betöltő téglási származású játékos minek köszönheti, hogy két és fél évvel azt követően, hogy a Balmazújvárossal kiesett az NB I-ből, Lionel Messi ellen játszhatott a Camp Nouban, de beszélt arról is, hogy minek köszönheti, hogy odáig jutott, ameddig, és elárulta azt is, ki a kedvenc játékosa.

 

Sigér Dávid úgy érzi, jókor van jó helyen (Fotó: Török Attila)

Sigér Dávid pályafutása meglehetősen bizarr módon épp akkor vett óriási fordulatot, amikor két és fél éve kiesett a Balmazújvárossal az NB I-ből, másnap ugyanis szerződtette a Ferencváros az akkor 27 éves középpályást, aki érkezése óta alapember lett a zöld-fehéreknél.

„Szerhij Rebrov kedveli a hozzám hasonló felfogású játékosokat, a kemény munkában hisz, így gyakran játéklehetőséget kapok, és úgy érzem, most nagyon jókor vagyok jó helyen a Fradinál. Hálát kell adnom mindenért, fel sem fogható ez a sok jó, ami mostanában ér engem” – mondta Sigér a haon.hu-nak adott interjúban, s elmondta azt is, neki volt megtiszteltetés magyar játékosként a Camp Nouban futballozni a Barcelona ellen BL-meccsen.

„A tudat, hogy évtizedek óta a legnagyobb játékosok fordultak meg abban a stadionban – beleértve a példaképemet, Andrés Iniestát is –, megdöbbentő volt. Lipcsei Gábor, a masszőrünk anno téglási Modricnak becézett engem, ám nekem mindig is Iniesta játéka volt lenyűgöző” – árulta el a középpályás, és szót ejtett Lionel Messiről is, akitől talán a hozzáállásából lehet valamit ellesni a csoportmeccseken.

„Amíg tudjuk, hogy van egy Messi, egy Ronaldo a futballban, nem is tudom, hogy jöhetnénk ahhoz, hogy többet gondoljunk magunkról, mint amik vagyunk. Ők átlag felettiek, kiemelkednek, ami jó példa lehet nekünk ahhoz, hogy magyar szinten maradandót alkotva se felejtsük el, honnan jöttünk” – jelentette ki Sigér.

2020.12.03 21:58:40

Bajnokok Ligája SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Sokakban maradt hiányérzet.

2020.12.03 12:33:23

Bajnokok Ligája P. K.

A Ferencváros a BL-ben eddig több gólt szerzett, viszont a dinamósok többet támadtak és futottak.

2020.12.02 17:31:48

Bajnokok Ligája K. T. I.

Neymar 91. percben szerzett gólja révén a Paris SG egymás elleni eredménnyel megelőzné a Unitedet kettejük holtversenye esetén.

2020.12.02 17:03:31

Bajnokok Ligája H. D.

A sorozat történetében ez volt az első alkalom, hogy női játékvezető dirigált egy összecsapást.