BL: Le vagyok sújtva, ez nem történhetett volna meg – Lennon

Vágólapra másolva!
2020.08.27. 07:23
null
Neil Lennon, a Celtic menedzsere rendkívül csalódott volt a Ferencváros elleni vereség után (Fotó: Getty Images)
Mint megírtuk, a Ferencváros 2–1-re győzött a Celtic otthonában a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában. A találkozó után Neil Lennon, a Celtic menedzsere csalódottan értékelt a skót médiának.

 

„Le vagyok sújtva, ez nem történhetett volna meg. Rossz ez az eredmény. Uraltuk a játékot, de kaptunk két teljesen elkerülhető gólt. – idézi a Celtic a hivatalos honlapján Neil Lennont. – Mindannyiunknak vállalnia kell a felelősséget, természetesen nekem is, hiszen én állítottam össze a csapatot. Annyi helyzetünk volt, hogy akár kétszer is megnyerhettük volna a meccset.”

A 49 éves szakember hozzátette, csapata túl sokat hibázott.

„Rendkívül gyengén teljesítettünk. Az első kapott gólnál csupán egy ember próbálta megakadályozni a lövést, a másodikat pedig egy olyan egyéni hiba előzte meg, amit teljesen kényelmesen kezelnünk kellett volna. Amatőr baki volt. Kivagyok attól, hogy látom, ennyire alapszintű védelmi hibákat követünk el. Ugyanezeket megcsináltuk még az Európa-ligában, a Koppenhága ellen is. Van, amikor ezt nem bírja el a gárda. A második találat előtt az én játékosom volt jobb helyzetben, csak annyi lett volna a dolga, hogy megelőzze a szituációt, de nem tette meg, az ellenfél pedig rögtön meg is büntetett minket.”

„A tizenhatoson belül jobbnak kellett volna lennünk, annyi helyzetünk volt… A játékosoknak most össze kell szedniük magukat. Rendben voltak, de néhányuknak lehetett volna jobb is a hozzáállása. Ki kell elemeznünk a történteket, megnézni, mit és hol szúrtunk el. Folytatnunk kell, elérni, hogy mindezek ellenére is emlékezetes legyen az idény.”

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
CELTIC (skót)–FERENCVÁROS 1–2 (0–1)
Glasgow, Celtic Park, zárt kapuk mögött. Vezette: Lindhout (holland)
CELTIC: Barkasz – Elhamed (J. Frimpong, 78.), Jullien, Ajer, G. Taylor – S. Brown, C. McGregor – Forrest (Ajeti, 78.), Christie, M. Elyounoussi – Ntcham. Vezetőedző: Neil Lennon
FTC: Dibusz – Botka, Kovacevic, Blazic, Civic – Sigér D., Haratin, Somália – Nguen (Skvarka, 80.), Isael (Boli, 71.), Uzuni (Dvali, 86.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Christie (53.), ill. Sigér D. (7.), Nguen (75.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik